Μεταπτυχιακά από το ΙΚΥ


pvaigaiou

 
 
 

 


Μεταπτυχιακά από το ΙΚΥ

   

 

Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές χορηγεί το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Δεκαεπτά υποτροφίες σε Ελλάδα και εξωτερικό προσφέρει το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους ΑΕΙ (Πανεπιστημίων και Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων), κατόχους μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης (ΜΔΕ) γιατις ειδικεύσεις που απαιτείται.
Μάλιστα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μη διαθέτουν επαρκή ίδια οικονομικά μέσα για να προχωρήσουν στη διδακτορική διατριβή.
Το πρόγραμμα θα στηριχθεί οικονομικά από τα έσοδα κληροδοτήματος Νικ. Δ. Χρυσοβέργη.
Οι υποτροφίες που αφορούν σπουδές στην Ελλάδα είναι στις ακόλουθες επιστήμες και αντικείμενα: Επιστήμες Ζωής (Φυσιολογία, Ανατομία, Παθολογική Ανατομική), Θετικές Επιστήμες (Αστρονομία), Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες (Διδακτική των Γλωσσών ως Ξένων ή Δεύτερων, Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Εργου: Θεωρία και Πράξη, Διακυβέρνηση και Πολιτική στην Ανώτατη Εκπαίδευση, Ανθρωπολογία της Παγκοσμιοποίησης και της Μετανάστευσης, ΚοινωνιοΨυχολογικέςΠροσεγγίσεις της Συγκίνησης στην Επικοινωνία), Επιστήμες Υλικών (Νανοτεχνολογία), Επιστήμες Τεχνολογίας (Χημεία Τροφίμων) και Επιστήμες Μηχανικού (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας).
Όσον αφορά τις παρεχόμενες υποτροφίες εξωτερικού, αυτές είναι στις εξής επιστήμες και αντικείμενα: Θετικές Επιστήμες (Πιθανότητες Στατιστική) Επιστήμες Μηχανικού (Ανανεώσιμε Πηγές Ενέργειας, Τεχνολογία Υλικών), και τέλος Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες (Θεωρία και Κριτική της Σύγχρονης Τέχνης, Μουσειολογία).
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό τσυ προγράμματος, τη 19η Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των ξένων γλωσσών, ενώ στις 26 του μηνός θα ακολουθήσει n εξέταση μαθημάτων στις επιστημονικές περιοχές Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες, Θετικές Επιστήμες, Επιστήμες Τεχνολογίας.
Δύο ημέρες αργότερα, 28 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η εξέταση μαθημάτων στις επιστημονικές περιοχές Επιστήμες Ζωής, Επιστήμες Υλικών και Επιστήμες Μηχανικού.
Προθεσμία & πληροφορίες
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών τις αιτήσεις τους μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, ενώ για πληροφορίες μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική σελίδα http: www.iky.gr ή να καλούν στα τηλέφωνα 2103726394, 2103726346 και 2103726395.

Πηγή : "Το Έθνος"

 

 

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael