ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ <<ΜΑΣΤΕΛΟ>>


pvaigaiou

 
 
 

ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ <<ΜΑΣΤΕΛΟ>>

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

Η ατομική επιχείρηση Τουμάζος Φ. Κωνσταντίνος ιδρύθηκε το Μάρτιο του 1994.
Από την πρώτη διαχειριστική χρήση της μπήκε δυναμικά στην τοπική αγορά της Χίου. Το συγκριτικό πλεονέκτημά της είναι η παραγωγή των τυριών με την εμπορική ονομασία <<ΜΑΣΤΕΛΟ>>, το οποίο παράγει αποκλειστικά στη Χίο ο Τουμάζος Φ. Κωνσταντίνος. Η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για τα προϊόντα της επιχείρησης αποδικνύεται από την ανοδική πορεία του κλυκλου εργασιών της. Σε όλο το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί, από την ίδρυση της επιχείρησης μέχρι σήμερα, πρέπει να σημειωθεί πως ο εξοπλισμός της επιχείρησης αυξανόταν συνεχώς, τόσο σε κεφάλαιο, όσο και σε τεχνολογία.
Η επιχείρηση έχει ενταχθεί μέχρι σήμερα σε τρία επενδυτικά επιχειρησιακά προγράμματα, τα οποία έχει ολοκληρώσει με απόλυτη επιτυχία, καλύπτοντας την ίδια συμμετοχή αποκλειστικά με ίδια κεφάλαια.
Η επιχείρηση δραστηριοποιείται στον κλάδο τροφίμων και ποτών και πιο συγκεκριμένα στον κλάδο τυροκομικών προϊόντων. Οι αγορές στις οποίες απευθύνεται είναι η τοπική αγορά της Χίου, μέσω αντιπροσώπου σε συνεχώς αυξανόμενο δίκτυο καταστημάτων στην Αθήνα και απευθείας πωλήσεις στα νησιά του Αιγαίου και την Θεσσαλονίκη.
Στην αγορά της Χίου διατηρεί μια πολύ ισχυρή θέση ενώ στις υπόλοιπες αγορές τα προϊόντα έγιναν ευπρόσδεκτα από την πρώτη στιγμή, γεγονός που οφείλεται στο ότι είναι μοναδικά προϊόντα υψηλών προδιαγραφών που παράγονται αποκλειστικά από τη βιοτεχνία Κωνσταντίνος Φ. Τουμάζος στη Χίο.
Ένα από τα χαρακτηριστικά της τοπικής αγοράς της Χίου, είναι η αυξανόμενη ζήτηση που παρατηρείται τους θερινούς μήνες. Η αύξηση οφείλεται στο ότι οι επισκέπτες του νησιού προτιμούν να δοκιμάζουν τοπικές γεύσεις, τις οποίες και ζητούν έντονα. Η επιχείρηση συνεργάζεται με πολλά εστιατόρια, τα οποία προμηθεύει με τα προϊόντα της.
Στην αγορά της Αθήνας οι προοπτικές για τη διείσδυση της επιχείρησης σε μεγαλύτερο αριθμό καταστημάτων και εστιατορίων διαγράφονται θετικές με βάση τη μέχρι τώρα αποδοχή των προϊόντων από το καταναλωτικό κοινό. Μελλοντικός στόχος της επιχείρησης είναι η ανάπτυξη εξαγωγικής δραστηριότητας.
Η ονομασία <<ΜΑΣΤΕΛΟ>> είναι Εμπορικό σήμα κατοχυρωμένο στην Ελλάδα και στην Ε.Ε. για όλα τα προϊόντα.
ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
1. ΜΑΛΑΚΟ ΤΥΡΙ ΧΙΟΥ «ΜΑΣΤΕΛΟ» www.mastelo.gr
Είναι λευκό μαλακό τυρί που φτιάχνεται από αγελαδινό γάλα. Το γάλα που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του συλλέγεται καθημερινά από στάβλους της περιοχής, παστεριώνεται αμέσως με την προσθήκη πυτιάς και πήζει σε ανοξείδωτα καζάνια. Στη συνέχεια αναδεύεται, ψήνεται και μαζεύεται για να στραγγίσει σε καλαθάκια των 600 γραμμαρίων που του δίνουν και το χαρακτηριστικό του σχήμα. Αφού στεγνώσει σε δροσερό περιβάλλον, μπαίνει σε ελαφριά άλμη και κατόπιν συσκευάζεται σε κενό αέρος και διατίθεται με ιδιόκτητο αυτοκίνητο και καθημερινή διανομή στην αγορά της Χίου. Εβδομαδιαίες αποστολές πραγματοποιούνται στις υπόλοιπες αγορές.
Το όνομα «ΜΑΣΤΕΛΟ» στην κυριολεξία σημαίνει ο κάδος στον οποίο συλλέγεται το γάλα, λέξη που παρέμεινε από τον καιρό της Ενετοκρατίας στο νησί.
Η ελαφρά αλμυρή του γεύση, η μυρωδιά γάλακτος, ο απόλυτα αγνός τρόπος παρασκευής του, αλλά και το ότι συμπεριφέρεται άριστα ψημένο (στα εστιατόρια σερβίρεται σαγανάκι ή ψητό στα κάρβουνα και διαφημίζεται σαν τοπικό έδεσμα), είναι λόγοι που το έκαναν τόσο αγαπητό.

2. ΜΑΛΑΚΟ ΤΥΡΙ ΧΙΟΥ «ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΑΣΤΕΛΟ»
Ο τρόπος παρασκευής του είναι όμοιος με αυτόν του αγελαδινού, μόνο που σε αυτό το προϊόν η πρώτη ύλη είναι αποκλειστικά αίγειο γάλα. Παράγεται από την επιχείρηση εδώ και πέντε χρόνια και έγινε αποδεκτό με θετικά σχόλια εξαιτίας των λίγων λιπαρών που διαθέτει και της χαρακτηριστικής και της λεπτής γεύσης του. Αποτέλεσμα της παραγωγής του είναι η απορρόφηση μεγάλου μέρους της τοπικής παραγωγής του αίγειου γάλακτος. Οι παραγωγοί αίγειου γάλακτος οι οποίοι εκτρέφουν τα κοπάδια τους κυρίως στη Βόρεια Χίο, ακολουθούν τον παραδοσιακό τρόπο εκτροφής (βόσκηση) πράγμα που καθιστά το γάλα απόλυτα αγνό.

3. ΜΥΖΗΘΡΑ ΧΙΟΥ «ΜΑΣΤΕΛΟ»
Το τυρόγαλο μετά τη διαδικασία παραγωγής του τυριού, θερμαίνεται, προστίθεται σε αυτό πρόσγαλο και παράγεται μυζήθρα. Την επόμενη μέρα συσκευάζεται σε κενό αέρος και διατίθεται σε τεμάχια των 700 γραμμαρίων.

4. ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ «ΜΑΣΤΕΛΟ» www.organicmastelo.gr
Παρασκευάζεται από παστεριωμένο πλήρες αίγειο βιολογικό γάλα. Τα ζώα που εκτρέφονται στις ορεινές περιοχές της Χίου δίνουν αγνό βιολογικό γάλα που πιστοποιείται από την ΒΙΟΕΛΛΑΣ.
Το βιολογικό κατσικίσιο «Μαστέλο» είναι μαλακό υπόλευκο τυρί με στρογγυλό σχήμα χωρίς επιδερμίδα ευχάριστη γεύση ελάχιστα αλμυρή και ασθενές άρωμα είναι προϊόν βιολογικής γεωργίας με εξαιρετική γεύση και πρωτεΐνες υψηλής θρεπτικής αξίας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
Όραμα της επιχείρησής μας είναι η ταύτιση του ονόματός μας με προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας από τα οποία ο πελάτης μένει πάντα ικανοποιημένος με την πρώτη δοκιμή.
Στόχος όλων μας είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα που παράγουμε να είναι απολύτως ασφαλή για την υγεία των καταναλωτών.
Η επιχείρηση, στα πλαίσια της προσπάθειας που αναφέρεται παραπάνω, τηρεί αυστηρή πολιτική για την ασφάλεια και την υγιεινή των παραγόμενων προϊόντων.
Δεσμευόμαστε στο να:
  • τηρούμε με ακρίβεια το σύστημα Haccp που εφαρμόζουμε
  • ενημερώνεται συνεχώς το προσωπικό πάνω στις αρχές ορθής υγιεινής πρακτικής
  • παρακολουθούμε καθημερινά όλα τα κρίσιμα σημεία
  • παρακολουθούμε την νομοθεσία και να την τηρούμε
  • ελέγχουμε τακτικά την αποτελεσματικότητα του συστήματος
  • ακολουθούνται κατά γράμμα όλες οι Οδηγίες Εργασίας
  • εξασφαλίζουμε πόρους για την αγορά νέου, σύγχρονου εξοπλισμού και την βελτίωση των εγκαταστάσεων και των υποδομών.
Όλα αυτά πιστεύουμε ότι έχουν ως αποτέλεσμα όχι μόνο την καλύτερη δυνατή εικόνα της επιχείρησης στην αγορά αλλά και ένα αίσθημα υπερηφάνειας και ικανοποίησης για όλους εμάς που εργαζόμαστε για την πρόοδο της επιχείρησης.
Περισσότερες πληροφορίες αλλά και διάφορες συνταγες θα βρείτε στα site:

 www.mastelo.gr και www.organicmastelo.gr

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael