ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ..... ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ.


pvaigaiou

 
 
 

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ..... ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ.

     Υπερήφανοι για την καταγωγή τους, απαισιόδοξοι για το μέλλον τους όπως δηλώνουν οι νεολαίοι της Αιτωλοακαρνανίας αφού σε ποσοστό 68% θεωρούν πως πρέπει ν’ αναζητήσουν την τύχη τους σε άλλη περιοχή της χώρας !
     Η έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων «Κάπα Research» έγινε για λογαριασμό του Συλλόγου Αιτολοακαρνανάνων Σπουδαστών Αθήνας και ανέδειξε τους προβληματισμούς και τις ανάγκες των νέων της περιοχής. Ρωτήθηκαν 599 άτομα, ηλικίας 16-22 χρονών που διαμένουν μόνιμα στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, με αντιπροσωπευτικό δείγμα  του πληθυσμού, από τις 20 ως τις 28 Μαρτίου 2008. Παρά την αγάπη και τη συναισθηματική φόρτιση για τον τόπο τους, ιδίως οι κοπέλες, βλέπουν το μέλλον τους μακριά από την Αιτωλοακαρνανία
     Η παρουσίαση έγινε πριν από λίγες μέρες στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου με συντονιστή τον επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών Βασίλειο Πατρώνη.
     Τα συμπεράσματα εξέθεσε  ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Τσακανίκας, παρουσία του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας ΠΑΣΟΚ Θάνου Μωραΐτη, του νομάρχη Θύμιου Σώκου, της αντιδημάρχου Αγρινίου Κωνσταντίνας Κατσαρή, του προέδρου της ΤΕΔΚ και δημάρχου Αμφιλοχίας Απόστολου Κοιμήση και του προέδρου του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Σπουδαστών Αθήνας Σπύρου Γρίνου κ.α.
 
Ειδικότερα :

• Το 55% των νέων δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από το επίπεδο διαβίωσης.
• Οι νέοι ζητούν περισσότερες αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους αναψυχής και διαμαρτύρονται για το οδικό δίκτυο του νομού.
• Οι κοπέλες κυρίως αναδεικνύουν το θέμα της καταστροφής του περιβάλλοντος και των σχολικών κτιρίων.
• Όλοι αποδίδουν ευθύνες για τα χρονίζοντα  προβλήματα πρώτα στις εκάστοτε κυβερνήσεις ενώ κατά δεύτερο λόγο θεωρούν ότι ευθύνεται η αδιαφορία των πολιτών ή  και η Αυτοδιοίκηση.
• Η ερήμωση της υπαίθρου θεωρούν ότι θ’ άλλαζε αν υπήρχαν θέσεις εργασίας.
• Τρεις βασικές παραμέτρους επισημαίνουν για την υπανάπτυξη της περιοχής : α).έλλειψη τουριστικής ανάπτυξης, β).υποβάθμιση αγροτικού τομέα και γ).έλλειψη σημαντικών επενδύσεων στο νομό.
• Η συντριπτική πλειοψηφία έχει επισκεφθεί ιστορικά μνημεία της  περιοχής αλλά υποστηρίζει πως παραμένουν αναξιοποίητα ή δεν συντηρούνται όπως πρέπει.
• Το κυριότερο  όμως είναι ότι σήμερα η πλεοψηφία των νέων δηλώνει έτοιμη να φύγει ώστε να διασφαλίσει επαγγελματικό μέλλον. Η άποψη αυτή είναι πολύ ισχυρότερη στο γυναικείο πληθυσμό και στις ημιαστικές και αγροτικές περιοχές.

Πηγή : Εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"

 

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael