ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ;


pvaigaiou

 
 
 

Πότε να κάνω μεταπτυχιακό;
 
     Μεταπτυχιακό, μετά την πρώτη εργασιακή εμπειρία, ζητούν οι μεγάλες επιχειρήσεις. Το κατάλληλο timing για τις μεταπτυχιακές σπουδές παίζει σημαντικό ρόλο στην επαγγελματική εξέλιξη του υποψηφίου. Όπως εκτιμούν οι ειδικοί,  το μάστερ καλό είναι να ακολουθήσει μετά από κάποια χρόνια εργασίας. «Κάποιος που έχει ήδη δουλέψει σε μια εταιρία παίρνει πολύ μεγαλύτερη αξία από ένα μεταπτυχιακό». τονίζουν.
     "Τα μεταπτυχιακά προγράμματα χωρίζονται κατά κύριο λόγο σε "post experience" όπως είναι τα προγράμματα  MBA, και "pre experience", όπως είναι τα εξειδικευμένα MSc το ιδανικό για σπουδάστε MBA είναι για  να πραγματοποιούν τις μεταπτυχιακές σπουδές τους έπειτα από κάποια χρόνια εργασιακής εμπειρίας , ώστε να έχουν την ικανότητα να αντιλαμβάνονται την πρακτική εφαρμογή της γνώσης που λαμβάνουν στον επιχειρηματικό χώρο. Αντιθέτως, για τα προγράμματα MSc προϋπηρεσία είναι μεν χρήσιμη,  αλλά όχι απαραίτητη, προκειμένου να γίνει κάποιος  φοιτητής δεκτός στο συγκεκριμένο τμήμα",  υπογραμμίζει ο δρ Βασίλης θεoχαράκης, αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Προγραμμάτων και αναπληρωτής καθηγητής Μάρκετινγκ και Επιχειρηματικότητας. ALBA Graduata Business School.
     "Μετά την απόκτηση του βασικού πτυχίου καλό θα ήταν μεσολαβεί κάποια επαγγελματική εμπειρία ώστε η επιλογή του μεταπτυχιακού να προκύπτει από πραγματική ανάγκη και κατόπιν ώριμης σκέψης ώστε να παίζει ουσιαστικό και όχι διακοσμητικό ρόλο. Βέβαια εάν ο προπτυχιακός φοιτητής εργάζεται παράλληλα κατά τη διάρκεια των σπουδών του, τότε δεν χρειάζεται το μεσοδιάστημα που προανέφερα", τονίζει ο κ. Χάρης Γερονικόλας, managing director του city University of Seattle in Athens - Greece.
     "Ειδικά στην εποχή που η αλλαγή καριέρας είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο, ένα μεταπτυχιακό ανοίγει πόρτες . Ωστόσο, ο μεταπτυχιακός φοιτητής είναι καλό να έχει εργασιακή εμπειρία. Αυτό θα τον βοηθήσει να αφομοιώσει καλύτερα τη γνώση που θα λάβει κατά τη διάρκεια του προγράμματος που θα παρακολουθήσει», επισημαίνει  κ.Ρεβέκκα Πιτσίκα, managing partner της People for Business.     

 Πηγή : " ΚΑΡΙΕΡΕΣ - ΕΛ. ΤΥΠΟΣ "

 

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael