ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


pvaigaiou

 
 
 

Τα βήματα της επιτυχημένης συνέντευξη
 

     Όταν ένας εργοδότης καλεί σε συνέντευξη έναν υποψήφιο. Ελπίζει ότι θα είναι ο ιδανικός υποψήφιος για να καλύψει τη θέση .Έτσι ο δικό σας στόχος είναι να ενισχύσετε τη θετική εντύπωση που έχετε κάνει μέσα από το βιογραφικό σας και να μην έχετε νευρικότητα. Είναι επίσης σημαντικό να έχετε σκεφτεί πώς θα εκφράσετε τις σκέψεις σας για να μην ψάχνετε εκείνη την ώρα για τις κατάλληλες λέξεις.

     Ποια είναι όμως τα βήματα που συμβάλουν στην επιτυχία μιας συνέντευξη ;  

     Πριν από τη συνέντευξη είναι σημαντικό να συλλέξετε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείτε για την εταιρία στην οποία θα πάτε (π.χ. μέγεθος προϊόντα, ανταγωνισμό, εταιρικό, site κ.τ.λ.) τη θέση (ποια χαρακτηριστικά σας ταιριάζουν με τις προδιαγραφές της ), τον υπεύθυνο που θα συναντήσετε , την ακριβή ημερομηνία, ώρα και διεύθυνση, ώστε να φτάσετε τουλάχιστον 10 λεπτά νωρίτερα, καθώς και για τον τρόπο πρόσβασης. Θα πρέπει ακόμα να προσέξετε την εμφάνιση σας, ώστε να είναι καθαρή και περιποιημένη και να αποφύγετε τις υπερβολές

     Κατά την διάρκεια της συνέντευξης προσπαθήστε να είστε ζεστοί και χαμογελαστοί και να ανταποκρίνεστε στη χειραψία με σταθερό χέρι. Είναι σημαντικό να διατηρείται οπτική επαφή με το συνομιλητή σας, ενώ θα πρέπει προσέξετε ακόμα και την στάση του σώματος σας (να μην σταυρώνεται τα χέρια σας, κουνάτε νευρικά τα ποδιά σας, παίζετε τα δάχτυλα σας, καμπουριάζετε, "απλώνεστε" πάνω στο τραπέζι κ.λπ.)

     Κλείνοντας τη συνέντευξη, ευχαριστήστε το συνομιλητή σας για το χρόνο του, εκδηλώστε και πάλι το ενδιαφέρον σας για τη θέση, αναφέρεται ότι περιμένετε νεότερα του και αποχωρήστε με μια θερμή και σταθερή χειραψία.Τέλος, μετά τη συνέντευξη, κάνουμε πάντα αυτοκριτική για να δούμε πως θα μπορέσουμε να είμαστε καλύτεροι την επόμενη φορά. θυμηθείτε πως το μυστικό μιας επιτυχημένης συνέντευξης δεν είναι άλλο από την κατάλληλη προετοιμασία!

Πηγή : " ΚΑΡΙΕΡΕΣ - ΕΛ. ΤΥΠΟΣ "

 

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael