ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΙΜΟΣ


pvaigaiou

 
 
 

Πως να παραμείνετε απασχολήσιμος
 
     Οι εποχές στις οποίες ένας εργαζόμενος έμπαινε σε μια εταιρία, δενόταν συναισθηματικά μαζί της και έφευγε  από αυτή στη σύνταξη του έχουν περάσει ανεπιστρεπτί! Όπως λέει και ο Louis Carol στο γνωστό του έργο «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων», «στη χώρα μου, αν θέλεις να μείνεις στο ίδιο σημείο, πρέπει να τρέχεις. Αν θέλεις να πας μπροστά, πρέπει να τρέχεις ακόμα πιο γρήγορα!»
     Για να παραμείνετε απασχολήσιμος, το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι η συνεχής επαγγελματική σας αυτό-αξιολόγηση. Κατά την πρόσφατη εργασίας σας σε μια εταιρεία εμπλουτίστηκε η εμπειρία σας. Μάθατε νέες δεξιότητες η επαναλαμβάνεστε τα ίδια καθήκοντα χωρίς διαφοροποιήσεις; Εκπαιδευτήκατε με σεμινάρια; Συνεργαστήκατε με συναδέλφους άλλων τμημάτων; Αν η απάντηση είναι αρνητική, το μήνυμα είναι ότι πρέπει να αλλάξετε σύντομα. Δείτε συνολικά την πορεία σας στην εταιρεία που εργάζεστε. Είναι ανοδική; Η θέση σας έχει αναβαθμιστεί η παραμείνατε στάσιμος, περιμένοντας υπομονετικά τη συνταξιοδότηση κάποιου προϊσταμένου για να έχετε μια επαγγελματική ευκαιρία; Οι επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό δεν εκτιμούν ιδιαιτέρα τους υπαλλήλους που δείχνουν «βολεμένοι» σε μια θέση εργασίας. Ένας αντικειμενικός τρόπος για να αξιολογήσετε την καριέρα σας μέχρι σήμερα  είναι το βιογραφικό σας σημείωμα. Μελετώντας το μπορείτε να δείτε  και μόνος σας αν είναι ελκυστικό και ανταγωνιστικό.

            Στη συνέχεια εξετάστε και τις προσωπικές σας επενδύσεις στην καριέρα. Βελτίωση γνώσεων στις ξένες γλώσσες και τους Η/Υ, παρακολούθηση σεμιναρίων ή μεταπτυχιακών. Όλα αυτά πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα για το επαγγελματικό σας μέλλον και όχι δευτερεύουσα επιλογή. Αν είστε καλός επαγγελματίας και το γνωρίζετε μόνον έσεις και ο σημερινός  σας εργοδότης, δεν διασφαλίζετε το μέλλον σας. Θα πρέπει να κοινοποιήσετε το βιογραφικό σας τουλάχιστον στις εταιρίες συμβούλων. Επίσης δεν θα πρέπει να ξεχνάτε τις επαγγελματικές ενώσεις. Οι ανοιχτές εκδηλώσεις που διοργανώνουν σας φέρνουν κοντά σε αξιόλογα στελέχη της αγοράς, που όταν θελήσουν να κάνουν κάποια επιλογή είναι πολύ πιθανό να είστε εσείς ελκυστικότερος υποψήφιος για τη θέση που πάντα ονειρευόσασταν!

Πηγή : "ΚΑΡΙΕΡΕΣ - ΕΛ. ΤΥΠΟΣ"

 

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael