ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ


pvaigaiou

 
 
 

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ.

Αρνητική η εξέλιξη του δείκτη και σε επίπεδο τριμήνων, μειώθηκε η αυταπασχόληση και η συμμετοχή σε οικογενειακές επιχειρήσεις.

     Αρνητική είναι η εξέλιξη του δείκτη και σε επίπεδο τριμήνων, όπως προκείπτει από τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου.
     Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, η ανεργία έφτασε το 8,3%, από 8,1% το τέταρτο τρίμηνο του 2007, ενώ το ίδιο διάστημα πέρυσι βρισκόταν στο 9,1%.
     Η μη απασχόληση και παράνομη ανασφάλιστη εργασία παραμένουν μείζονα προβλήματα στην Ελλάδα, όπου σύμφωνα με τα νέα στοιχεία μόλις το 53,3% του πληθυσμού άνω των 15 ετών εργάζεται. Το ποσοστό δεν παρουσίασε καμιά βελτίωση σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.
     Σε επίπεδο ηλικιών η μεγαλύτερη ανεργία καταγράφεται στις ηλικίες 15-29 ετών, όπου φτάνει το 17,3% με ελαφριά αύξηση, ενώ ο διαχωρισμός με βάση το φύλο είναι εμφανέστατος, με τους άνδρες ανέργους να είναι μόλις 5,5% του δυναμικού ενώ τις γυναίκες 12,3%.
 
     Ο χάρτης της απασχόλησης.
 
     Όπως προκύπτει από την έρευνα της ΕΣΥΕ, ο πρωτογενής τομέας απασχολεί το 11,5% του δυναμικού (από 12%το ίδιο τρίμηνο πέρυσι), ο δευτερογενής το 22,6% (22%) και ο τριτογενής το 65,9% (66%).
     Ως προς το είδος της απασχόλησης, κυριαρχούν όπως αναμένεται οι μισθωτοί με 64,3% (63%) και ακολουθούν οι αυτοαπασχολούμενοι άνευ προσωπικού με 21,3% (2%), οι αυτοαπασχολούμενοι με προσωπικό με 8,3% (8%) και οι εργαζόμενοι σε οικογενειακή επιχείρηση με 6% (7%).

Πηγή : Εφημερίδα "Η ΠΡΟΟΔΟΣ".

 

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael