ΤΟ WORD ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ


pvaigaiou

 
 
 

ΤΟ WORD ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ.

Η ΓΝΩΣΗ ΠΟΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ Η/Υ ΚΑΘΙΣΤΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΟ ;

     Η καλή χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και η καλή γνώση ξένης γλώσσας είναι απαραίτητα προσόντα για την πρόσληψη σε μεγάλες εταιρίες του ιδιωτικού τομέα.
     Οι ειδικοί συμφωνούν ότι το πλήρως αξιοποιήσιμο βιογραφικό πρέπει να περιλαμβάνει τα δύο συγκεκριμένα τυπικά προσόντα.
     «Οι γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών και ξένων γλωσσών  - κυρίως αγγλικών – στις μέρες μας θεωρούνται τόσος δεδομένες όσο και παλαιότερα η γραφή και η ανάγνωση. Για να κερδίσει όμως ο υποψήφιος την προτίμηση μιας εταιρίας, δεν πρέπει να μείνει στην απλή ανάγνωση word και περιήγησης στο Διαδίκτυο, αλλά να φροντίσει να καταρτιστεί στο Excel, Access, Power Point, Corel, Photoshop που είναι περιζήτητα και οι γνώστες δυσεύρετοι. Κάτι ανάλογο ισχύει με τα αγγλικά, όπου ο πήχυς βρίσκεται στο επίπεδο Proficiency και οτιδήποτε λιγότερο δεν βοηθάει στην επίτευξη της πρόσληψης», επισημαίνει ο κ. Κωνσατντίνος Παπαχατζής, διευθύνων σύμβουλος της Ανάδειξης, στο "κάνω καριέρα". Είναι γεγονός ότι πολλές από τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε και στις οποίες ανατρέχουμε καθημερινά είναι γραμμένες στα αγγλικά. Από την άλλη, οικονομικοί όροι χρησιμοποιούνται πλέον σε διεθνές επίπεδο. Οι εργαζόμενοι στο χώρο των επιχειρήσεων που δεν έχουν επάρκεια στις ξένες γλώσσες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
      Παράλληλα, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ανάπτυξης, όλα ψηφιοποιούνται. Η χρήση του Διαδικτύου είναι απαραίτητο εργαλείο σε κάθε δουλειά. Η ευκολία πρόσβασης που προσφέρει μας φέρνει σε συχνή επαφή με ιστοσελίδες του εξωτερικού
     Το e-mail αντικατέστησε οποιαδήποτε άλλη επικοινωνία. Όλες οι μεγάλες εταιρίες διαθέτουν οργανωμένα δίκτυα. Με λίγα λόγια, καμία επιχείρηση δε θα προσλάβει κάποιον που δεν γνωρίζει να χειρίζεται τουλάχιστον δύο βασικά προγράμματα το Word και το Excel.
     Πριν από μια δεκαπενταετία τα ζητούμενα προσόντα στις περισσότερες αγγελίες ήταν το απολυτήριο Λυκείου ή τα πτυχίο (ΑΕΙ ή ΤΕΙ) και σε ορισμένες περιπτώσεις η γνώση ξένης γλώσσας, ενώ σχετικά με τη χρήση Η/Υ δεν γίνονταν καν λόγος.
     Στις μέρες μας οι υποψήφιοι μαζί με το βιογραφικό θα πρέπει να καταθέσουν και τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις. Οι μεγάλες εταιρίες δεν αρκούνται ούτε σ’ αυτό. Πριν από την πρόσληψη υποβάλλουν τον ενδιαφερόμενο σε ειδικά τεστ γνώσεων αγγλικών και ηλεκτρονικών υπολογιστών.
      Αυτό συμβαίνει τόσο στις πολυεθνικές που έχουν στα κεντρικά τους γραφεία στο εξωτερικό όσο και σε αρκετές ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν διασυνδέσεις με ξένες αγορές η επεκτείνονται εκτός συνόρων.
      Την ίδια στιγμή για εκείνους που θέλουν να ξεχωρίσουν στην αγορά εργασίας ανταγωνισμού πλεονέκτημα αποτελεί η γνώση περιζήτητων γλωσσών. Πρόκειται για τα κινέζικα, ισπανικά, ρουμάνικα, βουλγαρικά, σερβικά, ρωσικά, κ.α. Η κινέζικη αγορά είναι μια αγορά που κινείται πού γρήγορα εκτός των συνόρων της και η γνώση της γλώσσας μπορεί να αποτελέσει σημαντικό προσόν για ένα υποψήφιο. Επίσης οι σλαβικές γλώσσες, λόγω της επέκτασης πολλών ελληνικών επιχειρήσεων στις βαλκανικές χώρες, μπορούν να αποτελέσουν βασικό κριτήριο για πρόσληψη.

Πηγή : Εφημερίδα " ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ".

 

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael