ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ


pvaigaiou

 
 
 

ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

     Αποκλεισμένες από τις υψηλόβαθμες θέσεις και χειροτέρα αμειβόμενες από τους άνδρες συναδέλφους τους είναι σήμερα εκατομμύρια γυναίκες στον πλανήτη, παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην αγορά εργασίας ανάμεσα στα δύο φύλα.
     Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO), με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι  άνεργες (81,8 εκατ. ψάχνουν απεγνωσμένα δουλεία) και αποτελούν κύριο σώμα των «εργαζομένων φτωχών» στον κόσμο, οικογένειες εκ των οποίων ζουν με λιγότερο από ένα δολάριο ανά άτομο ημερησίως. Οι εργαζόμενες γυναίκες, σύμφωνα με τη υπηρεσία του ΟΗΕ, έφτασαν στο 2006 στον αριθμό - ρεκόρ των 1,2 δις, αποτελούσαν δηλαδή το 40% του συνολικού εργατικού δυναμικού (2,9δισ).
     Παρά την αύξηση τους, όμως, κατά 100 εκατ. το μερίδιο τους στον εργασιακό τομέα παρέμεινε το ίδιο με αυτό πριν από μια δεκαετία και η αναλογία τους μειώθηκε σε ορισμένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ευρώπης, της Νότιας Ασίας και της Υποσαχάριας Αφρικής.
     Οι άντρες συνεχίζουν να κυριαρχούν στα επαγγέλματα  με τους υψηλότερους μισθούς (χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και ακίνητα), ενώ περισσότερες γυναίκες εργάζονται στον κλάδο των υπηρεσιών.

 

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael