ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ


pvaigaiou

 
 
 

ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ.

Οι Έλληνες απουσιάζουν από την εργασία τους  μόλις 2,8 ημέρες το χρόνο
Οι ασθένειες στο χώρο εργασίας φοβίζουν το 75% των Ελλήνων σύμφωνα με πανευρωπαϊκή έρευνα.

     Η εργασία βλάπτει σοβαρά την υγεία… Αυτό τουλάχιστον πιστεύει τα 2/3 των Ελλήνων, όπως προκύπτει από την έρευνα που διεξήγαγε διεξήγαγε το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας (EYROFOYND) σε 31 χώρες της Ευρώπης. Ωστόσο, αν και η πλειονότητα των εργαζομένων στην Ελλάδα θεωρεί ότι η εργασία έχει αντίκτυπο στην υγεία τους, λιγότερο από 15% των εργαζομένων παίρνουν άδεια λόγω προβλημάτων υγείας. Οι Έλληνες, μάλιστα, και οι Ρουμάνοι είναι αυτοί που απουσιάζουν τις λιγότερες μέρες  από την εργασία τους λόγω ασθένειας μόλις 2,8 μέρες το χρόνο κατά μέσο όρο οι Έλληνες και 2 μέρες οι Ρουμάνοι, όταν ο μέσος όρος στην Ε.Ε των 27 είναι 4,5 έρες απουσίας. Οι Κροάτες  κατέχουν το ρεκόρ ημερών απουσίας από την εργασία λόγω ασθένειας μεταξύ των πολιτών της Ευρώπης. Κάθε εργαζόμενος πολίτης στην Κροατία απουσιάζει ετησίως από την εργασία του λόγω ασθενείας 9,2 ημέρες κατά μέσω όρο ακολουθούν οι Σλοβένοι  (8,6 μέρες ) και οι Πορτογάλοι (8,5 μέρες).
     ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
     Οι χώρες, πάντως όπου οι εργαζόμενοι λαμβάνουν περισσότερες μέρες αναρρωτικής άδειας από τις εργασίες τους δεν είναι απαραιτήτως και οι χώρες όπου οι πολίτες θεωρούν την εργασία επιβλαβή, όπως διαφαίνεται στην έκθεση EUROFOUND. Το 35% των Ευρωπαίων εργαζομένων θεωρεί ότι η εργασία έχει αντίκτυπό στην υγεία – αντίληψη που επικρατεί κατά κύριο λόγο στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Τα 2/3 των εργαζομένων σε Ελλάδα, Πολωνία, Λετονία και Σλοβενία υποστηρίζουν ότι η εργασία επηρεάζει αρνητικά  την υγεία τους, άποψη που συμμερίζονται 1 στους 2 Κροάτες, αλλά μόλις το 1/5 των εργαζομένων στη Βρετανία και το 1/4 των Γερμανών, Ολλανδών, Ιρλανδών και Γάλλων εργαζομένων.  
     Κύριο ρόλο στη σχέση εργασίας – υγείας παίζουν διάφοροι παράγοντες, όπως το καθεστώς απασχόλησης, ο τομέας, ακόμα και το φύλλο. Π.χ, η εργασία στον γεωργικό τομέα, τον μεταποιητικό τομέα κ.α έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στη υγεία. Οι αυτοαπασχολούμενοι αναφέρουν περισσότερα προβλήματα (45%)σε σχέση με  τους αυτοαπασχολουμένους με υπαλλήλους (36%)και τους υπαλλήλους (33%).

Γράφημα με τις ημέρες απουσίας (κατά μέσο όρο) από την εργασία για λόγους υγείας, ανά εργαζόμενο και ανά χώρα.

 

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael