ONLINE ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ


pvaigaiou

 
 
 

ONLINE ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ.

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ.

     Υπάρχουν τρεις τρόποι για να καταθέσει το βιογραφικό του σε μια εταιρία. Να το πάρει. παραμάσχαλα και να το πάει αυτοπροσώπως. Να το ταχυδρομήσει ή να το στείλει με κούριερ.  Και ένας πολύ πιο σύγχρονος : να το κάνει online. Πρόκειται για ένα νέο τρόπο κατάθεσης το βιογραφικού σημειώματος. Πολλές μεγάλες εταιρίες στη χώρα μας έχουν υιοθετήσει και συνεχώς εξελίσσουν τον σύστημα αυτό. Τα πλεονεκτήματα της μορφής αυτής είναι πολλά τόσο για την εταιρία όσο και για τον υποψήφιο. Εάν επιθυμείτε να προσληφθείτε σε μια από τις επιχειρήσεις που εφαρμόζουν τη διαδικασία αυτή θα πρέπει να αποστολείτε μια πλήρη αίτηση online. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα εξής :
     Αρχικά δημιουργείται έναν προσωπικό λογαριασμό και συμπληρώνετε τα υποχρεωτικά πεδία ηλεκτρονικά.
     Η φόρμα περιλαμβάνει στη στην πρώτη σελίδα προσωπικά στοιχεία (όνομα, επώνυμο, διεύθυνση, οικογενειακή κατάσταση, ημερομηνία γέννησης,  τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail κ.λ.π.)
     Τα επόμενα στάδια αφορούν στο επίπεδο εκπαίδευσης, τους τίτλους σπουδών, τις γνώσεις ξένων γλωσσών και Η/Υ, την επαγγελματική εμπειρία και τα ενδιαφέροντα σας. Προσοχή, πολλές online αιτήσεις περιλαμβάνουν και ερωτήσεις ψυχομετρικών τεστ, γι’ αυτό πρέπει να είσαστε καλά προετοιμασμένοι και να αφιερώσετε αρκετό χρόνο για τις απαντήσεις σας.
     Στη συνέχεια συμπληρώνετε τον κωδικό αγγελίας στην οποία αναφέρεται κενή θέση.
     Μέσα από την ηλεκτρονική αίτηση σας δίνεται και η ευκαιρία να γράψετε πρόσθετα στοιχεία για την προσωπικότητα σας. Αυτά μπορούν να είναι διάφορες διακρίσεις, συμμετοχή σε αθλητικές κοινωνικές, πολιτιστικές ή περιβαλλοντικές ομάδες, τα δυνατά σας σημεία κ.α.. Όταν απαντήσετε σε όλα τα πεδία είσαστε έτοιμοι να αποστείλετε την αίτηση ηλεκτρονικά ακολουθώντας οδηγίες που αναγράφονται στο Website της εταιρίας. Σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχει και η δυνατότητα να εκτυπώσετε τη φόρμα, να γράψετε τα στοιχεία και να την ταχυδρομήσετε στην εργοδότρια επιχείρηση.
     Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι οι online αιτήσεις απαιτούν πολύ χρόνο για να συμπληρωθούν ότι δεν επιτρέπουν στον ενδιαφερόμενο να αναδείξει όλες του τις ικανότητες. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα πλεονεκτήματα που προσφέρει στον υποψήφιο η διαδικασία αυτή. Η αίτηση κρίνεται αποκλειστικά με βάση το περιεχόμενο της και όχι για το αν είναι καθαρογραμμένη. Όλες οι απαιτούμενες πληροφορίες αποθηκεύονται απευθείας στα αρχεία του τμήματος προσλήψεων. Επίσης οι ερωτήσεις αξιολόγησης πολλαπλής επιλογής βαθμολογούνται αυτόματα και το βιογραφικό σημείωμα προωθείται άμεσα στον υπεύθυνο αξιολόγησης. Αυτό κάνει τη διαδικασία εξέτασης της αίτησης ταχύτερη και λιγότερο χρονοβόρα για τον ενδιαφερόμενο.
     Και οι επιχειρήσεις όμως μπορούν να επωφεληθούν από το σύστημα αυτό. Μέσα από τις απαντήσεις των υποψηφίων μπορούν να διακρίνουν τα χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στην εταιρική τους κουλτούρα και να προχωρήσουν πολύ γρήγορα στα επόμενα βήματα, που είναι συνέντευξη και η πρόληψη.

Πηγή : Εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ".

 

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael