ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ : "ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ".


pvaigaiou

 
 
 

ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ : "ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ".

     Την ισότιμη αμοιβή  που προσφέρει ο δημόσιος τομέας και στα δύο φύλα επιζητούν οι εργαζόμενες γυναίκες, καθώς στον ιδιωτικό τομέα αμείβονται κατά 25% λιγότερο από τους άνδρες.

     Τη σιγουριά του ελληνικού Δημοσίου που πληρώνει ισότιμα και τα δύο φύλα προτιμούν οι Ελληνίδες εργαζόμενες. Αντίθετα στον ιδιωτικό τομέα παρατηρούνται ανισότητες καθώς οι γυναίκες αμείβονται κατά 25% λιγότερο σε σχέση με του άνδρες για την ίδια εργασία. Αυτό προκύπτει από έρευνα του Πανεπιστημίου Πειραιώς, τα συμπεράσματα της οποίας παρουσιάστηκαν σε εσπερίδα του ΕΒΕΑ με θέμα «Η καινοτομία σύμμαχος της γυναίκας επιχειρηματία» την οποία παρουσίασε ο καθηγητής Θ. Κατσανέβας.
     Σύμφωνα με τα συμπεράσματα η γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα υπολογίζεται στο 15%, ενώ στην Ευρώπη φτάνει και το 25%.
     Μάλιστα το 61% των επιχειρήσεων που ανήκει σε γυναίκες έχει ιδρυθεί την τελευταία 10ετία και χρησιμοποιεί τα ίδια κεφάλαια.

     ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

     Η μέση Ελληνίδα επιχειρηματίας είναι σε ποσοστό 66% παντρεμένη με παιδιά και βιώνει αρνητικές καταστάσεις στον χώρο δουλειάς της, ενώ έχει περιορισμένο ελεύθερο χρόνο.
     Συνήθως κατέχει μικρή επιχείρηση, όπως κομμωτήριο, μπακάλικο, ζαχαροπλαστείο, καθαριστήριο. κ.λπ.
     Οι πιο πρόσφοροι  τομείς στους οποίους οι γυναίκες μπορούν να δραστηριοποιηθούν ευκολότερα είναι  οι τουρισμός, οι συμβουλευτικές υπηρεσίες, οι δημόσιες σχέσεις, η υγεία και η πρόνοια.
     Σημαντικός αριθμός από τις επιχειρήσεις που εμφανίζονται να έχουν ιδιοκτήτες γυναίκες στην πραγματικότητα ανήκουν και διοικούνται από τους συζυγούς τους σύμφωνα με τη μελέτη. Οι δύο βασικές «αναστολές» που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της καριέρας τους είναι η μητρότητα και το γεγονός ότι επιλέγουν επαγγέλματα κορεσμένα και δεν στρέφονται σε τεχνικά και στις νέες τεχνολογίες. Ο υπουργός Ανάπτυξης, Δ.Σιούφας, τόνισε στην εκδήλωση ότι σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας το 70% των φτωχών σε όλο τον κόσμο είναι γυναίκες. Υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα υπάρχει σε μεγάλο χάσμα στην απασχόληση ανδρών και γυναικών, που φτάνει το 28% στην Ευρώπη σε μέσο όρο 16%. Για τον λόγω αυτό έχουν ληφθεί μέτρα για την ενίσχυση των γυναικών και την άρση των εμποδίων στην επαγγελματική εξέλιξη.
     Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Β. Παπανδρέου από την πλευρά της επισήμανε ότι παρά τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει ο δρόμος προς την ισότητα είναι ακόμα μακρύς. Αναφέρθηκε σε έρευνα των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με την οποία αν συνεχιστούν οι σημερινοί αριθμοί η σύγκλιση των δύο φύλων θα επιτευχθεί σε 342 χρόνια.
 

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael