ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΕΝΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ


pvaigaiou

 
 
 

Ποιο  είναι το νόημα ενός μεταπτυχιακού
 

    Έχει πολλή δουλειά, πολλά έξοδα πολλή προσπάθεια και πολλά ξενύχτια – θέλετε να είστε βέβαιοι ότι πρόκειται να ωφεληθείτε στο τέλος .
    Η έρευνα του Qs, που περιλαμβάνει περισσότερους από 45ο διεθνείς εργοδότες, παρουσιάζει τη διαφορά στο μισθό μεταξύ ενός υπαλλήλου με ένα μόνο πτυχίο και ενός με ανώτερο τίτλο σπουδών, η οποία μπορεί να είναι  τουλάχιστον 71%.
    O Nunzio Quacquagelli, διευθυντής του Qs, λέει : Κατά την διάρκεια των τελευταίων  πέντε ετών υπάρχει μία θεμελιώδης μετατόπιση στην τοποθέτηση εκ μέρους των νεοσύλλεκτων για να ενθαρρύνει τους υποψηφίους με περισσότερα προσόντα να υποβάλλουν αίτηση για ανώτερες θέσεις στις επιχειρήσεις .
   Με σχεδόν κάθε βιομηχανία να δίνει περισσότερη βάση  στη θέση , την εξειδικευμένη γνώση, ένα μεταπτυχιακό έχει γίνει απαραίτητο για την επαγγελματική ικανότητα κάποιου.
Στην πραγματικότητα σε μερικές εξειδικευμένες περιοχές , όπου οι τεχνικές δεξιότητες είναι ιδιαίτερα σημαντικές, το όφελος ενός μεταπτυχιακού μπορεί επίσης να ξεπεράσει αυτό μέχρι τεσσάρων ετών επαγγελματικής εμπειρίας , λέει ο Quacquarelli.
Η άποψη του εργοδότη
    Ο Steve Icampo, διευθυντής Worldwide Styffing στην εταιρεία Amphenol, Χτυπάει το καμπανάκι σε εκείνούς που θεωρούν ότι το master  τους θα είναι το διαβατήριο για μελλοντική επιτυχία.
    Δεν πρέπει να υποθέσετε ότι η εκπαίδευση θα σας φτάσει όπου θέλετε να πάτε. Αυτό που θα φθάσει εκεί, είστε μόνο  εσείς. Υποστηρίζει ότι οποίος θέλει να κάνει master, πρέπει να οπλιστεί με δύο πράγματα.
    Αρχικά, με επαγγελματική εμπειρία . Θα ήλπιζα ότι οι υποψήφιοι έχουν απασχοληθεί σε ένα κομμάτι προτού λάβουν μια απόφαση. Όσο πιο μακριά πας με τις σπουδές σου τόσο πιο εξειδικευμένος γίνεσαι. Πρέπει όμως να βεβαιώνει ότι το κάνεις για σένα .Το δεύτερο πράγμα που ο Icempo θεωρεί ότι οι απόφοιτοι φοιτητές πρέπει να έχουν πρώτου κάνουν την επιλογή του master τους είναι πάθος για το θέμα τους «Πρέπει να ακολουθήσετε το πάθος σας. Εάν δεν είστε παθιασμένοι για αυτό που κάνετε, δεν πρέπει να το κάνετε.
    Ο Hannes είναι ανώτερος σύμβουλος HR στην capGemini Σουηδίας .
Πάνω από το 75% της επιχείρησης έχει ένα μεταπτυχιακό και 7% ένα PHD.Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ πτυχίου και μεταπτυχιακού.
Βλέπω, και  δεν ξέρω γιατί ότι οι άνθρωποι με master έχουν πόλυ περισσότεροι ωριμότητα στην εργασία τους .Είναι πολύ ευκολότερο να χρησιμοποιήσουν την γνώση τους και να την κάνουν  πράξη.
Παράλληλα, υποστηρίζει ότι έχει παρατηρήσει μια μεγάλη διαφορά στην ποιότητα του master γύρω από την Ευρώπη, χάρη στη συμφωνία της  Μπολόνιας «Τα master σας δίνουν σίγουρα ένα πλεονέκτημα αλλά μας  ενδιαφέρει επίσης και η εύρεση ανθρώπων που έχουν τη σωστή φιλοδοξία και την σωστή τοποθέτηση – καθώς αυτοί μπορούν να είναι εξίσου με εκείνους που έχουν τα προσόντα ενός master».
Η άποψη του σπουδαστή
    Η έρευνάτου Qs Top Grad School.com για master και Phd το 2009 εξέτασε τα κίνητρα μελέτης από 3.000 υποψηφίων, που τους ρωτούσαν τι περίμεναν να κερδίσουν από τις ανώτερες σπουδές. Πάνω από το 70% είπε ότι ήθελαν να συνεχίσουν τις σπουδές τους, δεδομένου ότι θα βοηθούσε να βελτίωση τις  προοπτικές απασχόλησης του .Φαίνεται ότι ενδεχόμενοι μεταπτυχιακοί υποψήφιοι θεωρούν ότι όχι μόνο θα αποκτήσουν μια καλύτερη εργασία, αλλά θα ανέβουν γρηγορότερα τη σκάλα μιας επαγγελματικής σταδιοδρομίας, με ένα μεταπτυχιακό
    Η Κωνσταντίνα papadopoulou έχει μεταπτυχιακό στο Human Resources από το Πανεπιστήμιο Warwick (UK).
    Για αυτήν,ένα μεταπτυχιακό «ανοίγει πολλές πόρτες εργασίας, δεδομένου ότι όλο και περισσότερες επιχειρήσεις κοιτάζουν να στρατολογήσουν τα άτομα με εξειδίκευση»           

Πηγή:"Εφημερίδα metro"

 

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael