ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΖΩΗΣ


pvaigaiou

 
 
 

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΖΩΗΣ.

     Όσο και αν ακούγεται περίεργο, υπάρχουν πολλές γυναίκες που θεωρούν ότι η πίεση που αντιμετωπίζουν και η προσπάθεια να συνδυάσουν την οικογενειακή τους ζωή με την εργασία τους τους δυσκολεύει τη ζωή. Έτσι προτιμούν να εγκαταλείψουν την καριέρα τους για την οικογενειακή ζωή. Άλλες πάλι προτιμούν να συστήσουν τις δικές τους εταιρείες ελέγχοντας το ωράριο τους καλύτερα.

     Το κόστος της φροντίδας παιδιών από κάποιον ξένο έχει αυξηθεί, γι’ αυτό και πολλές Βρετανίδες προτιμούν να αναθρέψουν μόνες τα παιδιά τους.

     Όλο και περισσότερες γυναίκες που εργάζονταν εγκατέλειψαν την εργασία τους μετά την απόκτηση οικογένειας. Τα τελευταία πέντε χρόνια ο αριθμός των γυναικών που δούλευαν σε κορυφαίες βρετανικές εταιρείες που είναι στο Χρηματιστήριο έχει μειωθεί κατά 47%.

     Το 2002 οι γυναίκες αναλογούσαν στον 34% όλων των κορυφαίων εταιρειών στα ανώτερα πόστα. Σήμερα μόνο το 18% των γυναικών είναι μάνατζερ. Η έκθεση αυτή συντάχθηκε από την εταιρεία λογιστών “Pricewaterhouse Coopers” και επισημαίνεται ότι η βασικότερη αιτία που πολλές μητέρες εγκαταλείπουν τη δουλειά τους είναι το αυξημένο κόστος φροντίδας του παιδιού. Πρώτη φορά έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των γυναικών που ανοίγουν τη δική τους επιχείρηση.

     Υπολογίζεται ότι αυτήν τη στιγμή στη Βρετανία υπάρχουν ένα εκατομμύριο γυναίκες αυτοδημιούργητες, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία.

 

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael