ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ


pvaigaiou

 
 
 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.

     Με δυναμισμό συνεχίζεται η κυβερνητική προσπάθεια για την προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα, ένα ζήτημα υψίστης προτεραιότητας για τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
     Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας και με βασικό στόχο την ενημέρωση των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των γονέων και φορέων για τα Ναυτικά Λύκεια και τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού και τις ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας που προσφέρουν, πραγματοποιήθηκαν ημερίδες σε όλη την Ελλάδα.
     Οι ημερίδες πραγματοποιηθήκαν από τις 13 Μαρτίου έως και 9 Μαΐου στο Βόλο, την Πάτρα, την Καλαμάτα, την Ηγουμενίτσα, την Αλεξανδρούπολη και τη Θεσσαλονίκη (σ.σ δηλαδή σε πόλεις που λειτουργούν πλησίον Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού) από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, σε συνεργασία με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτίας και Νησιωτικής Πολιτικής και με συμμετοχή της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.
     Σύμφωνα με τας συμπεράσματα των ημερίδων σήμερα στο χώρο του Εμπορικού ναυτικού διανοίγονται επαγγελματικοί ορίζοντες με περισσότερη ασφάλεια και καλύτερες προοπτικές.
     «Μέσα από τα Ναυτικά Λύκεια ανοίγει μια νέα πορεία πλεύσης» επισήμανε. Ο Παύλος Μαράντος, σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.
     Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθηγητής Γιάννης Τζωάννος, χαρακτήρισε τη Ναυτιλία «εθνική βιομηχανία, τη μόνη παγκοσμίως γνωστή ποιοτικά και ποσοτικά».
     Ο δρ Ματθαίος Λως, γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, επισήμανε ότι βασική στρατηγική είναι η επάνδρωση των πλοίων με Έλληνες αξιωματικούς και ότι απαιτείται σωστή ενημέρωση και επαγγελματικός προσανατολισμός. Πάνω στα ναυτικά επαγγέλματα.
     Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού Πάσης Τάξεως, Γεώργιος Βλάχος επισήμανε ότι το επάγγελμα του αξιωματικού Εμπορικού Ναυτικού είναι από τα ελάχιστα επαγγέλματα που έχει προοπτικές για άμεση επαγγελματική αποκατάσταση και εξέλιξη  σε ένα ζωτικό χώρο για την εθνική μας Οικονομία, εξασφαλίζοντας υψηλές απολαβές από μικρή ηλικία.

Πηγή : Εφημερίδα "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ"

 

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael