ΠΑΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ - ΠΕ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ


pvaigaiou

 
 
 

ΠΑΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ.

ΠΕ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

     Στον κλάδο ΠΕ Χημικών Μηχανικών εντάσσονται τα τμήματα τα οποία ασχολούνται με τη μελέτη Χημείας, της Βιοχημείας, της Χημικής Μηχανικής και θερμοδυναμικής. Οι απόφοιτοι του συγκεκριμένου κλάδου έχουν ως αντικείμενο την παρακολούθηση των χημικών εγκαταστάσεων, το σχεδιασμό βιομηχανικών συσκευών και εγκαταστάσεων και την παραγωγή και αντίστοιχων προϊόντων σε βιομηχανική βάση.

     Τι μεταπτυχιακά μπορώ να κάνω

     Τα τμήματα Χημικών μηχανικών προσφέρουν τα ΠΜΣ με τις ακόλουθες ειδικεύσεις:

• Χημικών Μηχανικών Πάτρας: Επιστήμη και Τεχνολογία Υλικών. Ενεργεία Περιβάλλον, Φυσικές, Χημικές και Βιοχημικές Διεργασίες, Προσομοίωση, Βελτιστοποίηση και Ρύθμιση Εργασιών, Επιστήμη και Τεχνολογία Πολυμερών (Διατμηματικό).
• Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ: Διδακτική Χημείας και Νέες Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες (Διατμηματικό). Επιστήμη και Τεχνολογία Υλικών (Διατμηματικό). Υπολογιστική Μηχανική (Διατμηματικό). Συντήρηση και αποκατάσταση Αρχιτεκτονικών Μνημείων και Συνόλων.(Προστασία Μνημείων)(Διατμηματικό).
• Οργάνωση και Διοίκηση Βιομηχανικών Συστημάτων με Κατεύθυνση : Συστήματα Διαχείρισης Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος (Διατμηματικό). Παραγωγή και Διαχείριση Ενέργειας (Διατμηματικό).
• Χημικών Μηχανικών ΑΠΘ: Διεργασίες και Τεχνολογία Προηγμένων Υλικών (Διατμηματικό). Προστασία, Συντήρηση και Αποκατάσταση Μνημείων Πολιτισμού (Διατμηματικό).

     Που μπορώ να δουλέψω;

     Τα επαγγελματικά δικαιώματα των Χημικών Μηχανικών καθορίζονται με το Ν. 315/1928 καθώς και από άλλα μεταγενέστερα διατάγματα. Οι απόφοιτοι των Τμημάτων Χημικών Μηχανικών μπορούν να εργαστούν σε επιχειρήσεις επεξεργασίας και παραγωγής χημικών προϊόντων, σε εργοστάσια παραγωγής τροφίμων, ποτών, καλλυντικών, πλαστικών και λιπασμάτων, σε επιχειρήσεις προώθησης χημικών προϊόντων, σε εργαστήρια  δημιουργίας και ανάπτυξης νέων χημικών προϊόντων, σε βιομηχανίες και ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Επίσης, οι Χημικοί Μηχανικοί εντάσσονται στους κλάδους ΠΕ Περιβάλλοντος Κλάδου ΠΕ12,, Μηχανικών (κωδικός ΠΕ 1280, Χημικών Μηχανικών, Μεταλλειολόγων) και μπορούν να πάρουν μέρος σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ.

Info
Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ), Καραγεώργη Σερβίας 4, 10248  Αθήνα τηλ 210-3291200, ηλ. Διεύθυνση : www.tee.gr
Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικών (ΠΣΧΜ), Αριστείδου 99, 17672  Καλλιθέα Αθήνα, τηλ 2109530292, ηλ. διεύθυνση www.psxm.gr

Πηγή : Εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"

 

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael