ΠΑΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ - ΠΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ


pvaigaiou

 
 
 

ΠΑΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ.

ΠΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

     Στο ΠΕ των Μαθηματικών εισέρχονται οι απόφοιτοι των αντίστοιχων τμημάτων. Λόγω της άμεσης εφαρμογής των  μαθηματικών στον προγραμματισμό και τη λειτουργία των Η/Υ, το πτυχίο του μαθηματικού αποτελεί πολύ καλό υπόβαθρο για τη μεταπτυχιακή ειδίκευση επάνω στους Η/Υ. Επίσης, δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη μαθηματικών θεωριών, στην κατανόηση όλου του φάσματος των μαθηματικών και στην ανάπτυξη της διδακτικής ικανότητας φοιτητών για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις μια τάξης, αν επιλέξουν το επάγγελμα του καθηγητή μαθηματικού.

     Τι μεταπτυχιακά μπορώ να κάνω;
 
• Στο Μαθηματικό Ιωαννίνων : Μαθηματικά, Στατιστική και Επιχειρησιακή Έρευνα, Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και Μηχανική, Υπολογιστικά Μαθηματικά και Πληροφορική, Βιοστατιστική.
• Στο Μαθηματικό Πάτρας : Θεωρητικά Μαθηματικά, Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, Υπολογιστικά Μαθηματικά και Πληροφορική, Μαθηματικά των Υπολογιστών, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Περιβαλλοντικές Επιστήμες.
• Στο Μαθηματικό Κρήτης : Θεωρητικά Μαθηματικά, Μαθηματική Προσομοίωση, Επιχειρησιακά Μαθηματικά, Μαθηματικά Θεμέλια Πληροφορικής, Μαθηματικά για την Εκπαίδευση, Οπτική και Όραση.
• Στα Μαθηματικά Αιγαίου : Μαθηματική Μοντελοποίηση στις Φυσικές Επιστήμες και στις Σύγχρονες Τεχνολογίες.
• Στο Μαθηματικό Θεσσαλονίκης : Θεωρητικά Μαθηματικά, Στατιστική και Επιχειρησιακή Έρευνα, Θεωρητική Πληροφορική.
• Στο Μαθηματικό Αθήνας : Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, Στατιστική και Επιχειρησιακή Έρευνα, Μεθοδολογία των Μαθηματικών, Λογική και Θεωρία Αλγόριθμων, Μαθηματικά  της Αγοράς και της Παραγωγής, Βιοστατιστική.

     Που μπορώ να δουλέψω ;

     Καταρχήν, στα σχολεία. Στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2006 προκηρύχθηκαν 570 θέσεις. Το ποσοστό διορισμού ήταν περίπου 28%. Επίσης, οι μαθηματικοί, ανάλογα με την ειδικότητα τους, μπορούν να δουλέψουν σε θέσεις στον ιδιωτικό τομέα (π.χ Στατιστικής).

Info
Ελληνική Μαθηματική Εταιρία, Πανεπιστημίου 34,106,79, Αθήνα τηλ 210 -3617784, 210-3616532 ηλ. διεύθυνση : www.hms.gr.
Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), Ερμού και Κορνάρου 2, Αθήνα 10563 τηλ 210-3230073, ηλ, διεύθυνση : 
www.olme.gr.
Ένωση Αναλογιστών Ελλάδος, Ξενοφώντος 10,10557 Αθήνα, τηλ 210329959, ηλ. διεύθυνση : 
www.actuaries.org.gr.  

Πηγή : Εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ".

 

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael