ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ - ΘΗΛΥΚΗ ... ΕΦΟΔΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ


pvaigaiou

 
 
 

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ - ΘΗΛΥΚΗ ... ΕΦΟΔΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.

9.035 οι γυναίκες που υπηρετούν. Μεγάλη αύξηση του αριθμού όσων εισάγονται στις στρατιωτικές σχολές.
     Ολοένα και περισσότερες γυναίκες ντύνονται στο «χακί» ενώ αυξάνεται η συμμετοχή γένους θηλυκού στις στρατιωτικές σχολές αξιωματικών και υπαξιωματικών. Σήμερα υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις 9.035 γυναίκες. Αριθμός αυξημένος κατά 20% σε σχέση με το 2000 και υπερτριπλάσιος του 1992.
 
«ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ»
 
     Η στροφή προς την αναζήτηση επαγγελματικής στέγης των γυναικών στις Ένοπλες Δυνάμεις σημειώθηκε  με το νόμο 2913 του 2001, οπότε και η ηγεσία του υπ. Εθν. Άμυνας έδωσε το «πράσινο φως» για την εισαγωγή υποψηφίων γένους θηλυκού στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και των τριών Όπλων μέσω του θεσμού των Πανελλήνιων Εξετάσεων (κατάργηση ποσοστού 10% για τις γυναίκες υποψήφιες αλλά και για τους αρένες  της Σαν) και με όρια απόδοσης στα αγωνίσματα κοινά και για τα δύο φύλα. Ενδεικτικά αναφέρεται  ότι Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού από τους 188 πρωτοετείς δόκιμους του 2004 οι 101 ήταν γυναίκες. Σημειώνεται, επίσης πως η συμμετοχή των γυναικών σε μάχιμες ειδικότητες είναι ελεύθερη και ήδη έχουν αποφοιτήσει τόσο στα όπλα του Στρατού όσο και ιπτάμενες μάχιμες στην Αεροπορία και το Ναυτικό αντίστοιχα. Ένας άλλος λόγος που έδωσε την ώθηση στην ένταξη των γυναικών στις Ένοπλες Δυνάμεις  ήταν η εφαρμογή του θεσμού των επαγγελματιών οπλιτών το 2001.
     Η ισότητα και αξιοποίηση της διαφορετικότητας των ατόμων αποτελούν μείζον θέμα  στο σχεδιασμό της κοινωνικής πολιτικής του υπ. Εθν. Άμυνας.
 
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ
 
     Μέλημα της ηγεσίας αποτελεί η ανάληψη πρωτοβουλιών νομοθετικού και θεσμικού χαρακτήρα για την ενίσχυση της παρουσίας των γυναικών στις Ένοπλες Δυνάμεις με παράλληλες βελτιώσεις των συνθηκών εργασίας αλλά και αλλά και της εξέλιξης τους στη διοικητική ιεραρχία.
     Προς την κατεύθυνση αυτή ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 2004 στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού το γραφείο ισότητας των δύο φύλων. Στόχος του είναι να συλλέγει, διαχειρίζεται και επεξεργάζεται στοιχεία και πληροφορίες για θέματα που αφορούν στην ισότητα των δύο φύλλων στο στρατιωτικό προσωπικό.
 

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael