ΦΟΒΑΣΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ ; ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ


pvaigaiou

 
 
 

ΦΟΒΑΣΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ ; ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ.

     Αν έχετε λόγους να ανησυχείτε ότι η εταιρεία στην οποία εργάζεστε μπορεί να σχεδιάζει απολύσεις (ανάμεσα στις οποίες και τη δικιά σας…), το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να είστε προετοιμασμένος! Πολύ συχνά, οι εργαζόμενοι μπορούν να δουν «σημάδια», τα οποία τους προειδοποιούν ότι η θέση τους ενδέχεται να είναι σε κίνδυνο. Τέτοια σημάδια κρίσης είναι, για παράδειγμα, η κακή απόδοση στη λειτουργία της εταιρείας, οι συχνότερες απολύσεις, το κλίμα έντασης στις σχέσεις των υπαλλήλων με το διευθυντικό προσωπικό, η αυξημένη παρέμβαση εκ μέρους των προϊσταμένων και οι εν γένει κακές επιδόσεις. Πολλές φορές οι εργαζόμενοι βλέπουν τα σημάδια, αμελούν, ωστόσο, να μεριμνήσουν εγκαίρως για τη διασφάλιση του εργασιακού τους μέλλοντος. Ιδού, λοιπόν, ποια είναι μερικά βήματα, στα οποία θα πρέπει να προσχωρήσετε , αν θέλετε να είστε προετοιμασμένοι ενόψει του ενδεχόμενου απόλυσης…
    
     Επικαιροποιήστε το βιογραφικό σας.
 
     Αρχίστε φτιάχνοντας έναν κατάλογο όσων έχετε πετύχει στην παρούσα θέση σας. Συγκεκριμένα, επικεντρώστε την προσοχή σας σε μετρήσιμα επιτεύγματα: πάρτε μαζί σας στο σπίτι ένα αντίγραφο της περιγραφής της θέσης σας, όπως την έχει το τμήμα Ανθρωπίνου Δυναμικού της εταιρείας και συγκρίνετε το με το περιεχόμενο του βιογραφικού σας. Αν χρειαστείτε βοήθεια, πάρτε  τη από το Ίντερνετ, από βιβλία για το πώς θα γράψετε σωστά το βιογραφικό σας ή από κάποιον επαγγελματία στο συγκεκριμένο αντικείμενο.
    
     «Χτίστε» το «portfolio» σας.
    
     Κάντε αντίγραφα θετικών επιστολών που έχετε λάβει από πελάτες σας, όπως επίσης και επιστολών αναγνώρισης που τυχόν διαθέτετε από τον εργοδότη σας. Αν εργάζεστε σε αντικείμενο το οποίο δεν είναι «ευαίσθητο» (δεν αφορά, δηλαδή, εσωτερικά θέματα της εταιρείας, όπως για παράδειγμα μπροσούρες και οργανογράμματα λειτουργίας) φτιάξτε αντίγραφα της δουλειάς σας, ώστε να τα έχετε έτοιμα για τους εν δυνάμει νέους εργοδότες σας, σε μια συνέντευξη για να πιάσετε δουλειά. 
 
     Ξεκαθαρίστε τον κατάλογο με τα πρόσωπα  που θα μπορούσαν να εγγυηθούν για σας.
    
     Επικοινωνήστε με τους ανθρώπους από τους οποίους θα ζητήσετε συστατικές επιστολές, προκειμένου να διασταυρώσετε ότι είναι διατεθειμένοι να σας βοηθήσουν. Πάρτε  όλα τα τρέχοντα στοιχεία τους, χρησιμοποιήστε ως αναφορές στο βιογραφικό σας που θα υποβάλλετε στον υποψήφιο νέο σας εργοδότη σας.
 
     Ελέγξτε τις αγγελίες για δουλειά.
    
     Εξακριβώστε τι έχει ανάγκη η αγορά, πάντα σε σχέση με κάποιον με τη δική σας προϋπηρεσία και εμπειρία. Σκεφτείτε κατά πόσο θα σας συνέφερε να υποβάλλεται άμεσα βιογραφικό για  νέα δουλειά, αν πιστεύετε ότι αφενός η αγορά προσφέρεται, αφετέρου το ενδεχόμενο να σας απολύσουν στο αμέσως προσεχές διάστημα προβάλλει ως κάτι περισσότερο από βέβαιο ενδεχόμενο. Επίσης χρησιμοποιήστε τις αγγελίες  εργασίας ως ένα τρόπο να ελέγξετε αν το βιογραφικό σας περιλαμβάνει εκείνα τα στοιχεία, τα οποία ζητούν οι εργοδότες.
 
     Φτιάξτε έναν δικό σας, προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (personal e-mail account).
    
     Χρησιμοποιήστε αυτόν το λογαριασμό κατά τη σύνταξη του βιογραφικού σας και όχι εκείνον της εταιρείας για την οποία εργάζεστε ήδη. Σε περίπτωση που χάσετε τη δουλειά σας, το επαγγελματικό σας e-mail δεν θα ισχύει πλέον. Έτσι, αν αποφασίσετε να ψάξετε για νέα δουλεία ενώ ακόμη εργάζεστε, χρησιμοποιήστε τον προσωπικό σας λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την αποστολή του βιογραφικού σας.
 
     Ζητήστε συστατική επιστολή.
    
     Σε περίπτωση που απολυθείτε, ζητείστε συστατική επιστολή από τον πρώην εργοδότη σας. Φροντίστε να πετύχετε συμφωνία για τη χορήγηση συστατικής επιστολής πριν υπογράψετε το χαρτί της αποζημίωσης.

     Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να προετοιμάσατε τον ευατό σας ώστε να συνέλθει συντομότερα στην περίπτωση που συμβεί απευκταίο και απολυθείτε…

 

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael