ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ


pvaigaiou

 
 
 

ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ.

Δύσκολα θα δεχθούν να τους κρατήσουν στην εργασία οι εργοδότες.

Στερούνται προσόντων τη στιγμή που οι μισθοί τους έχουν την τάση να αυξάνονται με την ηλικία.

     Οι σημερινοί Αμερικανοί αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν σε μεγαλύτερη ηλικία, αφού πρόκειται να ζήσουν περισσότερο από την προηγούμενη γενιά.
     Όμως, ούτε η δική τους αποταμίευση για τη συνταξιοδότηση ούτε και οι φόροι των νεώτερων γενεών μπορούν να στηρίξουν τη σύνταξη σε μεγαλύτερη ηλικία.
     Ουσιαστικά, οι Αμερικανοί περιμένοντας περισσότερο στην εργασία τους αναστρέφουν την μακρόχρονη τόση προς πιο πρώιμη συνταξιοδότηση.
     Ο μέσος εργαζόμενος Αμερικανός συνταξιοδοτείτε σήμερα σε ηλικία 62 ετών συγκριτικά με τα 60 έτη πριν από μια δεκαετία, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Employee Benefit Research.
     Περίπου το 60% των ανδρών ηλικίας μεταξύ 60 έως 64 ετών εξακολουθούν να βρίσκονται στην αγορά εργασίας, όπως και το 20% των ανδρών ηλικίας άνω των 65 ετών, ποσοστό αυξημένο από το 55% και 17% αντίστοιχα πριν από μια δεκαετία, σύμφωνα με την υπηρεσία στατιστικών εργασίας. Οι εργοδότες όμως θέλουν πραγματικά περισσότερους εργαζόμενους οι μεγαλύτεροι ηλικία; Διάφορες έρευνες δείχνουν ότι περί το ένα τέταρτο των εργαζομένων που διανύουν σήμερα το 50ό έτος της ηλικίας τους θα θελήσουν να εργαστούν δυο έως και τέσσερα έτη περισσότερο από τους παλαιότερους εργαζόμενους.
     Μολονότι όμως οι εργοδότες «νιώθουν άνετα» με τους εργαζόμενους μεγαλύτερης ηλικίας που απασχολούν αυτή τη στιγμή, «δεν θα δεχθούν να κρατήσουν ούτε καν το ήμισυ αυτών που επιθυμούν να συνεχίσουν να εργάζονται έως το 67ο ή 69ο έτος ηλικίας τους», επισημαίνουν οι ερευνητές του Boston College.
     Κι αυτό  επειδή φοβούνται ότι οι εργαζόμενοι μεγαλύτερης ηλικίας «κοστίζουν υπερβολικά, στερούνται προσόντων, ενώ οι μισθοί τους έχουν την τάση να αυξάνονται με την ηλικία» επισημαίνουν οι ίδιοι οι ερευνητές.
     Επιπλέον, το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης για τους εργαζόμενους μεγαλύτερης ηλικίας είναι υψηλότερο, ενώ έχουν μικρότερη ικανότητα να χειρίζονται νέες τεχνολογίες.
 

Πηγή : Εφημερίδα "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ".

 

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael