ΨΑΧΝΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ


pvaigaiou

 
 
 

Ψάχνουν ευκαιρίες για δουλειά στο εξωτερικό

     Μηνύματα για επαγγελματική «φυγή» προς το εξωτερικό στέλνουν προς κάθε κατεύθυνση οι νέοι σήμερα, σηματοδοτώντας μια διαρροή, και μάλιστα εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού, που αναμένεται να έχει μακροπρόθεσμα κόστος για τη χώρα.
     Αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή κρίση, οικονομική αλλά και θεσμική, οι νέοι στρέφουν πλέον το βλέμμα τους προς την Ευρώπη και αναζητούν καλύτερες συνθήκες εργασίας, υψηλότερες οικονομικές απολαβές αλλά και κλίμα κοινωνικής δικαιοσύνης.
     Αυτό το ιδιότυπο κύμα μετανάστευσης από την Ελλάδα προς το εξωτερικό έχει αρχίσει να σχηματίζεται σιγά σιγά όχι μόνο από φοιτητές που αποφασίζουν να παραμείνουν στις χώρες σπουδών τους, αλλά από επαγγελματίες όλων των κλάδων που βλέπουν την παραμονή τους στην Ελλάδα αδιέξοδη και είναι έτοιμοι για να αναζητήσουν μια νέα καριέρα στο εξωτερικό.
     Ηδη στην ευρωπαϊκή πύλη για την επαγγελματική κινητικότητα Eures, όπου καθημερινά αναρτώνται οι νέες θέσεις εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, βρίσκονται 7.849 «ελληνικά» βιογραφικά, που αναμένεται να πολλαπλασιαστούν τους επόμενους μήνες.
     Για ορισμένες ειδικότητες, όπως εκείνες των γιατρών αλλά και των επιστημόνων, η «έξοδος» στην ΕΕ αλλά και στις ΗΠΑ ήταν σχεδόν επιτακτική λύση, λόγω της έλλειψης προσφοράς εργασίας στη χώρα μας. Τώρα πια τη σκυτάλη παίρνουν και άλλοι κλάδοι, που βλέπουν το εξωτερικό ως μονόδρομο για τα επαγγελματικά τους όνειρα. Εβδομήντα εννέα τέτοιες θέσεις στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO) και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφαλείας της Αεροπορίας (EASA) είναι «ανοικτές» αυτή την περίοδο για Ελληνες υποψήφιους.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Πηγή:  " www.ethnos.gr "

 

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael