ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ


pvaigaiou

 
 
 

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ.

5 μύθοι και πραγματικότητες για τον δύσβατο δρόμο της επιτυχίας.
 
     Η πορεία  προς την επιτυχία δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Μάλιστα, για τους περισσότερους αποτελεί έναν διαρκή αγώνα που χρειάζεται προσπάθεια χρόνο και προπαντός τρόπο. Και όταν λένε «τρόπο» τι εννούμε : Εννούμε τα μέσα, τις στρατηγικές και τις μεθόδους που χρησιμοποιεί κάθε φιλόδοξος επαγγελματίας προκειμένου να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ποιοι είναι όμως οι τρόποι εκείνοι που οδηγούν στην κατάκτηση της κορυφής ; Οι δρόμοι προς την επιτυχία είναι πολλοί και διαφορετικοί, ανάλογα με τις ιδέες, τις ικανότητες και την ιδιοσυγκρασία  του κάθε ατόμου. Σίγουρα, συμβουλές και οδηγίες προς υιοθέτηση για την επιτυχία πάντα υπάρχουν και δείχνουν το «σωστό» μονοπάτι προς αυτήν. Ποιες όμως από αυτές ισχύουν και ποιες παραπλανούν τους επίδοξους businessmen. Πολλοί είναι αυτοί που ακολουθούν τις γνωστές οδηγίες χρήσης προς επιτυχημένους αλλά συχνά βρίσκονται αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα και την αποτυχία. Ποιοι είναι λοιπόν οι «μύθοι» που κυκλοφορούν εις το όνομα της επιτυχίας ;
 
     1. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΛΩΝ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

     Ένας από τους βασικότερους μύθους που διαψεύδονται καθημερινά στο εργασιακό περιβάλλον  είναι ότι για να φτάσει κανείς στην επιτυχία δεν θα πρέπει να έχει αντιπάθειες παρά μόνο να είναι αρεστός από όλους. Κάτι τέτοιο δε γίνεται να ισχύσει αφού ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα που σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι συμβατή με αυτή των υπολοίπων. Εάν παρόλα αυτά κάποιος πιστεύει ότι μια καθολική συμπάθεια προς το άτομο του είναι δυνατό να επιτευχθεί, αυτό σημαίνει ότι αναγκαστικά θα πρέπει να κάνει πολλές υποχωρήσεις  ή ακόμα και να πει αρκετά ψέματα προκειμένου να είναι όλοι ικανοποιημένοι. Επιδεί όμως η συνολική ικανοποίηση ποτέ δεν επιτυγχάνεται στο 100%, όσο κανείς και αν προσπαθήσει, κάτι τέτοιο φαντάζει αδύνατο. Η καλή συμπεριφορά προς τους συναδέλφους είναι φυσικά απαραίτητη. Από την άλλη πλευρά βέβαια, κάνεις δεν έχει πει καλά λόγια για κάποιον που δεν μπορεί να δώσει μια δίκαιη λύση στα προβλήματα που παρουσιάζονται και ενδιαφέρεται μόνο για την προσωπική του εικόνα. Όντας σε ένα σκληρό ανταγωνιστικό περιβάλλον, οπωσδήποτε θα υπάρξουν στιγμές που θα χρειαστεί να διαφωνήσετε με κάποιους ή ακόμα και να διαπληκτιστείτε. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν θα πετύχετε όσα επιθυμείτε Άλλωστε, μην ξεχνάτε πως όλοι οι «μεγάλοι» και πετυχημένοι άνδρες έχουν τους εχθρούς τους αφού αρκετές φορές η ύπαρξη εχθρών υποδηλώνει την επιτυχημένη πορεία κάποιου που χρειάστηκε να συγκρουστεί για τα όνειρα και τις ιδέες του.
  
     2. Η ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ.

     Σίγουρα η σκληρή εργασία είναι χαρακτηριστικό των επιτυχημένων ανθρώπων. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι για να την φτάσει κανείς θα πρέπει να γίνει αυτό που ονομάζουμε workaholic. Το μυστικό είναι να εργάζεται κανείς «έξυπνα» και όχι υπερβολικά. Να χρησιμοποιεί τους κατάλληλους  και να εργάζεται παραγωγικά κάποιες ώρες της ημέρας απόλυτα συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνει. Όσο επιτυχημένος και αν γίνετε, θα χρειάζεστε οπωσδήποτε κάποιες στιγμές χαλάρωσης για να γεμίζετε της μπαταρίες σας. Προσπαθήστε να βρείτε τις ισορροπίες που ταιριάζουν στον δικό σας τρόπο εργασίας και στον χαρακτήρα έτσι ώστε να μην καταβάλλετε τον οργανισμό σας. Κανείς δεν θέλει στην πραγματικότητα να συνεργάζεται με έναν μανιώδη επαγγελματία που το μόνο που τον νοιάζει είναι τα business plans και οι μετοχές της εταιρείας του. Πραγματικά επιτυχημένοι είναι οι άνθρωποι που έχουν βρει τη χρυσή τομή,  έχουν ενδιαφέροντα και γνωρίζουν πώς να περνούν καλά. όπως έλεγαν οι παλαιότεροι, που σίγουρα κάτι ήξεραν « Η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη».

     3. ΤΑ ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΑ ΠΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΦΑ ΚΑΙ ΤΟ ΩΜΕΓΑ.
     Μπορεί κάποτε τα πολυάριθμα πτυχία και τα μεταπτυχιακά να ήταν το απόλυτο διαβατήριο για να περάσει κανείς τις πύλες της επιτυχίας, σήμερα όμως δεν ισχύει το ίδιο. Φυσικά τα πτυχία εξακολουθούν να έχουν την αξία τους αλλά ο εργασιακός χώρος και η πορεία προς την επιτυχία δεν εξαρτώνται αποκλειστικά από  αυτά. Το σημαντικότερο είναι ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζει κανείς τον εαυτό του στο περιβάλλον της δουλείας του, η εμπειρία που έχει και πως ενεργεί συνεισφέροντας στο συνολικό όφελος. Μια ματιά στους επιτυχημένους ανθρώπους όλων των εποχών μας πείθει ότι η πραγματική επιτυχία δεν έχει ανάγκη από μεγαλεπήβολα και φανταχτερά πτυχία.
 
     4. ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΝΗΤΗΡΙΑ «ΔΥΝΑΜΗ».
 
     Τα χρήματα είναι απαραίτητα αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα σας βοηθήσουν να κατακτήσετε την επιτυχία. Όσο καλός και επιτυχημένος επαγγελματίας κι αν είστε, πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι πιο πλούσιοι έκτος αν είστε ο Μπιλ Γκέιτς. Τα χρήματα μπορούν να αγοράσουν πολλά πράγματα ακριβά γεύματα, αυτοκίνητα, σκάφη και ότι μπορεί ο καθένας να φανταστεί. Αυτό που δεν μπορούν να αγοράσουν είναι τις ανθρώπινες σχέσεις, τις πραγματικές ικανότητες του κάθε ανθρώπου και την ψυχική δύναμη που θα τον βοηθήσεις να ανέλθει επαγγελματικά και να κατακτήσει το όνειρο της επιτυχίας. Αυτά, δηλαδή, που δεν μπορούν  να αγοράσουν είναι όλα τα στοιχεία που συνθέτουν τον αληθινά επιτυχημένο άνθρωπο. Η κατάκτηση των στόχων χρειάζεται πάθος όρεξη, έξυπνες κινήσεις και φυσικά τύχη. Η επιτυχία δεν αγοράζεται και αν αγοραστεί θα είναι για πολύ λίγο και δεν θα είναι αληθινή. Φυσικά δεν λέμε να απαρνηθείτε την αξία τους, που είναι κι ένα από τα βασικότερα ζητούμενα της επαγγελματικής επιτυχίας, αλλά να μην βασιστείτε σε αυτά ως ένας σίγουρος δρόμος προς την εκπλήρωση των επαγγελματικών φιλοδοξιών.

     5. Η ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
  
     Η παραμονή στον ίδιο εργασιακό χώρο για μεγάλο χρονικό διάστημα έχει σίγουρα τα πλεονεκτήματα της αφού η εμπειρία που αποκτούμε πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο δουλειάς είναι πολύτιμη και επιπλέον η οικειοποίηση των χώρων και των προσώπων  μας βοηθάει να εξελιχθούμε ευκολότερα. Είναι όμως αυτό αρκετό για να μας οδηγήσει στην επιτυχία; Το να περνάει κανείς όλη την καριέρα του στο ίδιο περιβάλλον δεν εξασφαλίζει την επιτυχημένη πορεία. Αντιθέτως, η εναλλαγή εργασιακών χώρων σε λογικά πάντα πλαίσια προσφέρει bonus εμπειρίας και αναβαθμίζει τον επαγγελματισμό σας. Αν κάποιος ξεκινήσει να εργάζεται σε μια εταιρεία και συνεχίσει μόνο σε αυτή, τυγχάνει να μην αναγνωρίζεται η πραγματική του αξία αφού θεωρείται από πολλούς ακόμη ως αρχάριος, όσα χρόνια και αν περάσουν, με αντίκτυπο τόσο στην επαγγελματική του ανέλιξη, όσο και στον μισθό του. Η αλλαγή εργασίας «αναβαθμίζει» τον εργαζόμενο και συμβάλλει στην αναγνώριση του ως επαγγελματία.

Πηγή : player

 

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael