ΤΑ ΔΕΚΑ ΜΑΣΤΕΡ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ


pvaigaiou

 
 
 

ΤΑ ΔΕΚΑ ΜΑΣΤΕΡ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ.

Ποια μεταπτυχιακά προσφέρουν άμεση πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Τα υπερ και τα κατά των Ελληνικών, των Βρετανικών και των Αμερικανικών Πανεπιστημίων.

     Εξασφαλίστε μια θέση εργασίας, επενδύοντας στις κατάλληλες μεταπτυχιακές σπουδές. Ενημερωθείτε για τα μάστερ που προσφέρουν τόσο τα ελληνικά πανεπιστήμια όσο και τα κολέγια του εξωτερικού και διεκδικήστε τη θέση που σας αξίζει. Το «κάνω καριέρα» σας παρουσιάζει τα δέκα μεταπτυχιακά προγράμματα που υπόσχονται στους κατόχους τους σημαντικές προοπτικές καριέρας :
 1. Χρηματοοικονομικά για στελέχη επιχειρήσεων (finance). 
  Αυτό το πρόγραμμα επιλέγουν κυρίως απόφοιτοι οικονομικών σχολών που θέλουν να σταδιοδρομήσουν σε χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς. Μεταπτυχιακές σπουδές finance  προσφέρουν τα οικονομικά κρατικά πανεπιστήμια και τα περισσότερα κολλέγια.
 2. Logistics
  Πρόκειται για ανερχόμενη ειδίκευση που θα έχει σημαντικές προοπτικές τα επόμενα χρόνια. Αφορά τομείς της εφοδιαστικής αλυσίδας. Τα στελέχη του αντίστοιχου τμήματος αναλαμβάνουν αρμοδιότητες όπως : αποθήκευση και έλεγχος πρώτων υλών, διοίκηση παραγωγής, διανομή προϊόντων, εξυπηρέτηση πελατών και service.
 3. Ολική ποιότητα ISO
  Οι απόφοιτοι του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού προγράμματος μπορούν να απασχοληθούν σε επιχειρήσεις τροφίμων για θέματα μελέτης, εφαρμογής και πιστοποίησης συστημάτων διασφάλισης ISO ΚΑΙ HACCP. Στις αρμοδιότητες τους συγκαταλέγονται ακόμη ο σχεδιασμός, η οργάνωση, η ίδρυση και η λειτουργία εργαστηρίων ποιοτικού – τεχνολογικού ελέγχου τροφίμων.
 4. Βιοτεχνολογία
  Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση στη βιοτεχνολογία και τη βιοϊατρική τεχνολογία. Οι απόφοιτοι προετοιμάζονται να σταδιοδρομήσουν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, τεχνολογικά πάρκα, βιοτεχνολογικές εταιρίες, ερευνητικά κέντρα και νοσοκομειακά εργαστήρια.
 5. Συστήματα διαχείρισης ενέργειας και προστασίας περιβάλλοντος.
  Το παραπάνω μεταπτυχιακό προετοιμάζει στελέχη για να υποστηρίξουν συστήματα διαχείρισης ενέργειας προστασίας περιβάλλοντος. Η παγκόσμια ευσθητοποίηση για το οικοσύστημα και την εξοικονόμηση ενέργειας δημιουργεί νέες ανάγκες για εξειδικευμένο προσωπικό στον τομέα αυτό.
 6. Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη ναυτιλία (shipping)
  Η βασική επιδίωξη του μάστερ στο (shipping) είναι να εξασφαλίσει την προετοιμασία των υποψηφίων για τις τρέχουσες μεταβολές στους τομείς της ναυτιλίας και των μεταφορών. Παράλληλα, έχει στόχο να προετοιμάσει ικανά στελέχη για συνεισφέρουν στην ανάπτυξη επιχειρήσεων της ναυτιλιακής βιομηχανίας.
 7. Πληροφορική και τηλεπικοινωνίες
  Πολλοί πτυχιούχοι τμημάτων Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών επιλέγουν περαιτέρω εξειδίκευση παρακολουθώντας ένα μεταπτυχιακό στο ίδιο αντικείμενο. Η μεγαλύτερη ανάπτυξη γνώσεων στις νέες τεχνολογίες εξασφαλίζει σημαντικές προοπτικές καριέρας και πολύ καλές αμοιβές.
 8. Διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού (Human Resources)
  Το πρόγραμμα απευθύνεται σε υποψήφιους που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού. Πρόκειται για μια ειδικότητα που παραμένει στην πρώτη γραμμή τα τελευταία χρόνια.
 9. Marketing
  Οι σπουδαστές  ολοκληρώνοντας το συγκεκριμένο τμήμα σπουδών μπορούν αναλάβουν τον έλεγχο του μάρκετινγκ, να αναλύσουν μεθόδούς κόστους και να εφαρμόσουν στρατηγικά σχέδια.
 10. Δημόσιες σχέσεις και επικοινωνία
  Το πρόγραμμα αποτελεί μια μοναδική επιλογή για δημοσιογράφους και στελέχη μέσων μαζικής ενημέρωσης που θέλουν να βελτιώσουν τα προσόντα τους και να εξελιχθούν σε υψηλόβαθμές θέσεις στα αντίστοιχα τμήματα των επιχειρήσεων.
      

     Τα ελληνικά κρατικά πανεπιστήμια προσφέρουν  πλέον όλα τα παραπάνω μεταπτυχιακά προγράμματα. Τα πανεπιστήμια του Πειραιά, της Μακεδονίας, των Πατρών, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Καποδιστριακό είναι κάποια από αυτά. Την ίδια στιγμή μεγάλη ποικιλία μάστερ μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος και σε ιδιωτικά κολέγια εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του εξωτερικού, που διαθέτουν παραρτήματα στη χώρα μας. «Περιζήτητα» μεταπτυχιακά διαθέτουν το Alba, το City University η ICON, το New York College, το Deere, το University of Indianapolis, το BCA, το SouthEastern. Πολλοί όμως είναι οι φοιτητές που επιλέγουν, μετά το πρώτο τους πτυχίο, να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο εξωτερικό. Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί εξακολουθούν να είναι η Μεγάλη Βρετανία και οι ΗΠΑ.
      Η διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών στα ελληνικά και  αμερικάνικα πανεπιστήμια είναι δυο χρόνια. Για τους υποψήφιους που επιλέγουν το Λονδίνο ή άλλες γειτονικές πόλεις, ο χρόνος φοίτησης περιορίζεται στους δώδεκα μήνες. Το κόστος διδάκτρων στα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα κυμαίνεται από 1.800 έως  3.000.
     Στο εξωτερικό κοστίζουν πολύ παραπάνω, από 12.000έως 30.000 Αν συνυπολογίσει κανείς και το κόστος διαβίωσης και διαμονής, ο προϋπολογισμός εκτοξεύεται στα ύψη. Στις ΗΠΑ το κόστος των διδάκτρων εμφανίζει σημαντική διακύμανση. Το κόστος καθορίζεται ανάλογα με το είδος του πτυχίου, τη φήμη του πανεπιστημίου, αλλά και την πόλη στην οποία διεξάγεται το πρόγραμμα.
     Οι ενδιαφερόμενοι προκείμενου να παρακολουθήσουν ένα μάστερ θα πρέπει να καταθέσουν τα έξης δικαιολογητικά : αναλυτική βαθμολογία, δυο συστατικές επιστολές καθηγητών, Toefl η σχετικά πρόσφατο Proficiency. Στην περίπτωση του MBA απαραίτητο για την πιστοποίηση της αγγλικής γλώσσας είναι GMAT. Τα περισσότερα προγράμματα ξεκινάνε τον Οκτώβριο και τον Ιανουάριο. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να σπεύσουν εγκαίρως καθώς οι αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι και τον Μάιο.

Πηγή : Εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ"

 

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael