ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ


pvaigaiou

 
 
 

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.

Πως μπορείτε να συνδυάσετε διακοπές και δουλειά. Οι περισσότερες θέσεις αφορούν φοιτητές και προσφέρουν αμοιβές από 750 έως 1.400 Ευρώ.

     Όσοι φοιτητές δεν θέλουν να κάνουν «καλοκαιρινές διακοπές για πάντα», μπορούν να αναζητήσουν εργασία για την τουριστική περίοδο καλύπτοντας το 1/3 των ετήσιων εξόδων για τις σπουδές τους και αποκτώντας εργασιακή εμπειρία.
     Ένας χώρος δραστηριοποίησης κατάλληλος για ημιαπασχόληση ή προσωρινή απασχόληση είναι αυτός του τουρισμού. Οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται κάθε χρόνο είναι εκατοντάδες. Κρύβουν σημαντικές εμπειρίες και συναναστροφή με πολύ κόσμο.
     Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εργαστούν σε  κάποιο τουριστικό γραφείο ή ξενοδοχείο. Οι πιο συνηθισμένες ειδικότητες που ζητούνται είναι : υπάλληλος έκδοσης εισιτηρίων, ρεσεψιονίστ, σερβιτόρος, βοηθός μάγειρα, ναυαγοσώστης, ξενοδοχοϋπάλληλος, συνοδός εκδρομών, υπάλληλος φροντίδας παιδιών, υπάλληλος cetering. Εναλλακτικές επιλογές μπορεί να είναι η δραστηριοποίηση σε γραφείο ενοικιάσεως αυτοκινήτων, σε κάποια καφετερία, σε ένα καλό εστιατόριο ή σε κάποιο νυχτερινό μαγαζί. Οι μηνιαίες αμοιβές ξεκινούν από 750 ευρώ και φτάνουν τα 1.400 ευρώ.
     Η επιλογή του νησιού ή γενικότερα, μιας τουριστικής περιοχής μπορεί να αποδειχθεί πολύ καλή «επένδυση» καθώς οι περισσότεροι εργοδότες παρέχουν εκτός από μισθό, δωρεάν διαμονή και φαγητό.
 
     Call centers

     Την ίδια στιγμή διαθέσιμες θέσεις για νέους φοιτητές ή απόφοιτους πανεπιστημιακών σχολών προσφέρουν και τα μεγάλα αστικά κέντρα. Τα περισσότερα τμήματα Call centers των μεγάλων οργανισμών και εταιριών καλύπτουν τις ανάγκες τους προσλαμβάνοντας νεαρούς σπουδαστές για τετράωρη απασχόληση.
     Παράλληλα, τη συγκεκριμένη περίοδο πολλές επιχειρήσεις προσφέρουν δυνατότητα εργασίας σε νέους που φοιτούν ακόμη στο πανεπιστήμιο, ώστε να καλύψουν είτε καλοκαιρινές άδειες του μόνιμου προσωπικού τους είτε αυξημένες εποχικές ανάγκες. Την ίδια κατηγορία εργαζομένων θα συναντήσουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Επίσης, ανεξάντλητες ανοιχτές θέσεις για μερική ή πλήρη απασχόληση διαθέτει το λιανικό εμπόριο και ιδιαίτερα ο τομέας των πωλήσεων. Οι θερινές ευκαιρίες απασχόλησης ανακοινώνονται συνήθως στα γραφεία διασύνδεσης των Ανώτερων και Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Πολλές διαθέσιμες θέσεις για συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, (καλοκαίρι, γιορτές), μπορεί να βρει κανείς και στο Διαδίκτυο, είτε στις ιστοσελίδες των ίδιων των εταιρικών είτε των γραφείων επιλογής προσωπικού.
     Επίσης, οι εταιρίες προσωρινής απασχόλησης, οι μικρές αγγελίες, τα επαγγελματικά επιμελητήρια, οι τοπικοί φορείς είναι πολύ καλές πηγές πληροφόρησης προς την κατεύθυνση αυτή. Πάντως σε κάθε περίπτωση είναι χρήσιμο και οι ίδιοι οι φοιτητές να επικοινωνούν απευθείας με τις επιχειρήσεις, εκφράζοντας το ενδιαφέρον τους για εργασία.
     Η καταλληλότερη περίοδος  για αναζήτηση καλοκαιρινής δουλείας είναι ο Μάιος και ο Ιούνιος.
     «Η προσωρινή απασχόληση είναι μια λύση που προσφέρει εμπειρία στους φοιτητές και τους βοηθάει στην καλύτερη προετοιμασία τους για τη μελλοντική τους επαγγελματική ζωή Είναι λοιπόν απαραίτητο κάθε σπουδαστής να ψάχνει συνεχώς ευκαιρίες απασχόλησης μέσω των γραφείων διασύνδεσης, των εταιριών προσωρινής απασχόλησης  ή μέσω των διαφόρων Ημερών Καριέρας. Επίσης, μπορεί να επικοινωνεί απευθείας με τις εταιρίες του ενδιαφέροντος του. Γενικότερα, πρέπει συνεχών να προσπαθεί να χτίζει σχέσεις με την επιχειρηματική κοινότητα», δηλώνει κ. Ρeβέκκα Πίτσικα, managing partner People for Business.
     «Ο υποψήφιος ο οποίος εργάζεται κατά τη διάρκεια των σποδών του ή αξιοποιεί τις καλοκαιρινές διακοπές για να αποκτήσει εμπειρία δείχνει ότι έχει όρεξη για δουλειά και διάθεση να κυνηγήσει τις ευκαιρίες προκειμένου να επιτύχει. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αποκτά, τον κάνουν ιδιαίτερα ελκυστικό για έναν εργοδότη», τονίζει η δρ Βενετία Κουσία διευθύνουσα σύμβουλος Manpower.
     «Μέσα από ένα κλάδο που επιθυμεί κανείς να εργαστεί μελλοντικά, μπορεί έξυπνα να προσεγγίσει το αντίστοιχο επαγγελματικό περιβάλλον και να αναζητήσει σχετικές ευκαιρίες. Για παράδειγμα, ένας φοιτητής οικονομικών μπορεί να καταγράψει τα λογιστικά γραφεία της πόλης του και να στείλει το βιογραφικό του μαζί με μια συνοδευτική επιστολή, αιτιολογώντας την απόφαση του για προσωρινή εργασία. Το ίδιο μπορεί να κάνουν οι φοιτητές όλων των ειδικοτήτων για το δικό τους  επαγγελματικό περιβάλλον» επισημαίνει ο κ. Κωνσταντίνος Παπαχατζής, διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού της ΑΝΑΔΕΙΞΗ.

     Ζήτηση
     Περιζήτητοι εργαζόμενοι για την τουριστική περίοδο θεωρούνται οι σπουδαστές ή απόφοιτοι σχολών τουριστικών επαγγελμάτων.
     «Πρόθεση μας είναι να βρίσκουμε απόφοιτους από τα δύο ΤΕΙ που υπάρχουν στην Κρήτη για τα γραφεία μας στην περιοχή. Μάλιστα, πολλοί από τους εργαζόμενους μας ξεκίνησαν στην επιχείρηση μας ως φοιτητές, κάνοντας την πρακτική τους και συνέχισαν μετά την αποφοίτηση τους. Τα τελευταία χρόνια σε σταθερή βάση συνεργαζόμαστε με ένα άτυπο carrier’ s office, που υπάρχει στα συγκεκριμένα ΤΕΙ, ώστε να προσελκύσουμε νέους που έχουν διάθεση για δουλεία σε ένα χώρο που προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες. Το 30% των εργαζομένων που απασχολούμε ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία» δηλώνει ο κ.Αντώνης Γελασάκης Shiping Travel Center.
     Στις μονάδες μας, δίνουμε έμφαση στη στην προσπάθεια αξιοποίησης νέων πτυχιούχων από παραγωγικές σχολές που έχουν σχέση με  τον τουρισμό. Το 15% των εργαζομένων μας είναι πτυχιούχοι ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης από ιδρύματα του εσωτερικού και εξωτερικού. Επίσης, συχνά στα ξενοδοχειακά μας συγκροτήματα κάνουν την πρακτική τους, φοιτητές από τα ΤΕΙ της χώρας . Αξίζει να σημειωθεί ότι στη νέα μας μονάδα το Dormes of Elounda, το 10% των εργαζομένων είναι νέοι πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ συνολικά το 50% περίπου εργαζομένων έχει εξειδικευτεί σε κάποια βαθμίδα εκπαίδευσης ΤΕΕ ή ΙΕΚ στον τομέα τουρισμού υπογραμμίζει ο κ. Γιώργος Σπανός, αντιπρόεδρος Ledra Hotels and Villas SA.
 
     ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
 
     Επτά επαγγέλματα συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των φοιτητών τη θερινή περίοδο. Βρείτε θέση κάνοντας τώρα τον αναγκαίο προγραμματισμοί πιο δημοφιλείς ειδικότητες που επιλέγουν οι σπουδαστές είναι:
Ναυαγοσώστης : Στα καθήκοντα του ναυαγοσώστη είναι η επίβλεψη και η ασφάλεια των ανθρώπων που κολυμπάνε, είτε σε μια πισίνα είτε σε μια παραλία κολύμβησης. Μπορεί να εργαστεί σε κάποια ξενοδοχειακή μονάδα που διαθέτει αντίστοιχες εγκαταστάσεις ή σε  δημόσιες πλαζ. Η αμοιβή μπορεί να φτάσει τα 1.400ευρώ. Για τη θέση αυτή δεν απαιτείται κάποιο συγκεκριμένο προσόν. Ο φορέας ή επιχείρηση αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει τον ενδιαφερόμενο για ένα διάστημα είκοσι ημερών, πριν αναλάβει τα νέα καθήκοντα.

Ξενοδοχοϋπάλληλος / Ρεσεψιονίστ : Στις αρμοδιότητες του ρεσεψιονίστ είναι η άριστη εξυπηρέτηση των πελατών και ο έλεγχος των αφίξεων και των αναχωρήσεων. Τα κυριότερα εργαλεία που χρησιμοποιεί είναι το τηλέφωνο και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής. Στα απαραίτητα προσόντα συγκαταλέγονται επίσης η καλή γνώση αγγλικών και οι επικοινωνιακές ικανότητες. Ο ξενοδοχοϋπάλληλος αμείβεται με το ποσό των 1.000 ευρώ και μπορεί να εργαστεί σε μεγάλες οι μικρές ξενοδοχειακές μονάδες. Ο μισθός του ρεσεψιονίστ είναι υψηλότερος και μπορεί να φτάσει τα 1.200 ευρώ.

Αεροσυνοδός : Τους καλοκαιρινούς μήνες, που αυξάνεται κατακόρυφα η τουριστική κίνηση, πολλές αεροπορικές εταιρείες προσλαμβάνουν μεγαλύτερο  αριθμό αεροσυνοδών. Το επάγγελμα του ιπτάμενου συνοδού είναι μια καλή ευκαιρία για εκείνους που θέλουν να γνωρίσουν νέες εμπειρίες σε σύντομα χρονικό διάστημα. Ο αεροσυνοδός ταξιδεύει 20 μέρες το μήνα στο εσωτερικό. Βασικά προσόντα για τη θέση αυτή είναι το απολυτήριο λυκείου και άριστη γνώση αγγλικών. Οι ενδιαφερόμενοι δεν θα πρέπει να είναι πάνω από 30 ετών. Περιορισμός υπάρχει και στο ύψος. Οι γυναίκες πρέπει να έχουν κατώτατο όριο ύψους 1.65 cm και οι άνδρες 1,75cm. Ο μισθός φτάνει τα 1.000 ευρώ.

Υπάλληλος ταξιδιωτικού πρακτορείου : Ο φοιτητής η απόφοιτος που θα εργαστεί σε κάποιο ταξιδιωτικό πρακτορείο πρέπει να έχει ευχέρεια στις γλώσσες και στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Επίσης, θα πρέπει να διαθέτει πρακτικό μυαλό και επικοινωνιακές ικανότητες. Για τη δουλεία αυτή λαμβάνει 750 ευρώ. Οι ρυθμοί στο ταξιδιωτικά γραφεία είναι πολύ εντατικοί τον Ιούλιο και Αύγουστο.

Υπάλληλος φροντίδας παιδιών : Το άτομο που θα προσληφθεί στη θέση αυτή πρέπει να είναι γνώστης της παιδικής ψυχολογίας και να διαθέτει επαγγελματισμό. Πρόκειται για μια πολύ υπεύθυνη θέση, καθώς αναλαμβάνει τη φροντίδα και την ψυχαγωγία των παιδιών που φιλοξενούνται σε μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα. Η γνώση αγγλικών είναι απαραίτητη, ενώ αντίστοιχη προϋπηρεσία σε παιδότοπους ή νηπιαγωγεία θεωρείται επιθυμητή. Ο μισθός ξεπερνά τα 1.000 ευρώ.
 
Σερβιτόρος / bartender : Μπορεί να εργαστεί σε μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, παραθαλάσσια κλαμπ, εστιατόρια , καφέ και μπαρ. Η δουλεία του είναι να εξυπηρετεί τους πελάτες προσφέροντας ροφήματα, ποτά ή φαγητά. Απαραίτητα προσόντα θεωρούνται η καλή γνώση αγγλικής γλώσσας, το ομαδικό πνεύμα και η ικανότητα να μαθαίνει γρήγορα. Για τη θέση αυτή δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία. Η ωριαία αμοιβή είναι από 30 ευρώ έως 50 ευρώ και μπορεί να διπλασιαστεί με τα tips. Πολύ καλύτερες είναι οι οικονομικές απολαβές για εκείνους που θέλουν να επιλέξουν να απασχοληθούν σε κάποιο κλαμπ. Οι περισσότερες ευκαιρίες παρουσιάζονται στα δημοφιλή ελληνικά νησιά και τις παραθαλάσσιες περιοχές.

Εργαζόμενος ή εθελοντής σε ΜΚΟ : Σημαντικές ευκαιρίες για κοινωνική προσφορά και ψυχαγωγία προσφέρουν ταυτόχρονα, οι περιβαλλοντικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν σε κάποιο καλοκαιρινό πρόγραμμα και να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία. Ο εθελοντής στις περισσότερες περιπτώσεις δεν λαμβάνει κάποιο χρηματικό ποσό. Ωστόσο, η ΜΚΟ στην οποία απασχολείται καλύπτει τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής. Είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή, ιδιαίτερα για εκείνους, που θέλουν να συνδυάσουν διακοπές και εργασία.

Πηγή : Εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ"

 

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael