ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


pvaigaiou

 
 
 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.

     Ψάχνετε για δουλειά; Κλείσατε την πολυπόθητη συνέντευξη αλλά σας διακατέχει νευρικότητα; Η COSMOTE  σας βοηθά, παρέχοντας μερικές απλές συμβουλές για μια επιτυχημένη συνέντευξη.
     Ντυθείτε σωστά. Το εξεζητημένο ντύσιμο θα πρέπει να αποφεύγεται όπως και τα φανταχτερά αξεσουάρ και το βαρύ μακιγιάζ. Δώστε σημασία στη λεπτομέρεια και την καθαριότητα για να κάνετε. μια καλή πρώτη εντύπωση Προετοιμαστείτε καλά. Μάθετε κάποια πράγματα για την εταιρία που σας ενδιαφέρει. Ξαναδιαβάστε το βιογραφικό σας για να θυμηθείτε αυτά που έχετε γράψει. Καλό είναι να έχετε ένα αντίγραφο του βιογραφικού μαζί σας στην περίπτωση που σας ζητηθεί.
     Πιθανή αργοπορία προκαλεί άσχημες εντυπώσεις. Μάθετε από πριν τη διεύθυνση της εταιρείας και ξεκινήστε νωρίτερα από το κανονικό. Είναι προτιμότερο να περιμένετε λίγο παρά να αργήσετε. Μην καθίσετε αν δεν σας πουν. Απαγορεύεται το κάπνισμα . Μη δείχνετε τη νευρικότητα σας. Δείξτε ενθουσιασμό: Χαιρετίστε με χαμόγελο και εγκάρδια χειραψία.

     Να είστε ο ευατός σας.

     Καταρχήν, να είστε ο ευατός σας. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη «συνταγή» για μια επιτυχημένη συνέντευξη, μόνο κάποιες συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν.

     Βασικό είναι να προετοιμαστείτε καλά για τη συνάντηση για να είστε σε θέση να προβάλλετε τις αρετές σας και να δείξετε τη χρησιμότητά σας στους πιθανούς εργοδότες σας.

     Να απαντάτε στις ερωτήσεις  που σας κάνουν χωρίς να πλατειάζεται. Μη διστάσετε να κάνετε και σεις κάποιες ερωτήσεις σχετικά με τη θέση ή την εταιρία γενικότερα. Να θυμάστε: η παντελής έλλειψη ερωτήσεων θα μπορούσε να ερμηνευτεί σαν αδιαφορία. Μην απαντάτε μονολεκτικά. Εξηγείτε όπου είναι εφικτό. Στην αρχική συνέντευξη, καλό είναι ο ενδιαφερόμενος να μη ρωτά πράγματα σχετικά με τις αποδοχές, παροχές κλπ. Αν ρωτηθεί αναφέρει ενδεικτικά τι μισθό έπαιρνε στην προηγούμενη του εργασία και τι προσδοκά από την επόμενη.

     Να είστε προετοιμασμένος να μιλήσετε για τα ακόλουθα:

     για τον ευατό σας

     για τις σπουδές και τα επιτεύγματα σας

     τα προτερήματα αλλά και τα ελλατώματα σας

     τι σας ενδιαφέρει περισσότερο σε σχέση με την εταιρία

     Να είστε προετοιμασμένος να ρωτήσετε τα ακόλουθα

     τι προσδοκάτε από εμένα σε αυτή τη θέση ;

      ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις αυτής της θέσης;

     Σημεία που μπορεί να προκαλέσουν αρνητική εντύπωση:

     Ακατάλληλη εμφάνιση.

     Επιθετική ή εγωιστική συμπεριφορά.

     Παθητικότητα και έλλειψη ενδιαφέροντος ή ενθουσιασμού

     Έλλειψη συγκέντρωσης και αυτοπεποίθησης. Νευρικότητα.

     Εμμονή σε ερωτήσεις σχετικά με τις αποδοχές.

     Έλλειψη τακτ, ωριμότητας, ευγένειας.

     Κακή προετοιμασία για τη συνέντευξη. Έλλειψη πληροφόρησης για την εταιρεία δεν επιτρέπει στον υποψήφιο να υποβάλλει καλές ερωτήσεις

     Κλείνοντας τη συνέντευξη, ευχαριστήστε το συνομιλητή σας και δείξτε ενθουσιασμό για τη θέση/εταιρία. Αν εξηγήσετε επαρκώς γιατί ενδιαφέρεστε για τη θέση και τι μπορείτε να προσφέρετε, έχετε κάνει το πρώτο βήμα.
     Καλή επιτυχία !!!

Πηγή : COSMOTE

 

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael