ΠΥΞΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ - ΤΜΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ


pvaigaiou

 
 
 

ΠΥΞΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ - ΤΜΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ.

     Με τι ασχολούνται τα Τμήματα;
 
     Τα τμήματα Φυσικοθεραπείας ανήκουν στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας και ασχολούνται με την εκπαίδευση και τη θεωρητική και τεχνική κατάρτιση ειδικών που θα συνδυάζουν τις σύγχρονες επιστημονικές γνώσεις στο γνωστικό αντικείμενο της Φυσικοθεραπείας. Έχουν σκοπό να μελετούν, να αξιολογούν τις δυσλειτουργίες του ανθρώπινου σώματος και να υιοθετούν τρόπους αντιμετώπισης, καθώς και τις κατάλληλες μεθόδους και τα μέσα για την πρόληψη, με στόχο την αποκατάσταση της ομαλή λειτουργίας των οργάνων και των μελών του ανθρώπινου σώματος.
 

     Οι βάσεις το 2007 ήταν οι εξής:

 • Φυσικοθεραπείας Θεσ/νικης15.218+215
 • Φυσικοθεραπείας Αθήνας 15.962+59
 • Φυσικοθεραπείας Λαμίας 13.966+643 
 • Φυσιοθεραπείας Πάτρας  (Αίγιο) 14.238+903
     Τι μαθήματα θα κάνω ;
 
     Στη συνέχεια παραθέτουμε ενδεικτικά κάποια βασικά  μαθήματα (θεωρητικά και εργαστηριακά) που αποτελούν τον κορμό του προγράμματος σπουδών, εφ’ όσον τα Τμήματα δε διαθέτουν κατευθύνσεις.
     Ανατομική, Φυσιολογία, Τεχνικές Μάλαξης, Κινησιολογία, Βιοφυσική, Βιοχημεία, Βιομετρία –    - Βιοστατιστική, Ορθοπεδική, Ψυχολογία, Κοινωνιολογία, Στοιχεία Πληθυσμιακής Υγιεινής, Φυσική Αγωγή, Νευρολογία, Παθοφυσιολογία, Νοσολογία, Εργοφυσιολογία, Ειδική Νευροφυσιολογία, Υδροηλεκτροθεραπεία - Φυσιοθεραπεία, Αποκατάσταση Νευρολογικών Παθήσεων, Παιδιατρική, Φυσική Ιατρική & Αποκατάσταση, Φυσικοθεραπεία στο κυκλοφορικό / Μυοσκελετικό Σύστημα, Εμπορία & Διαφήμιση ( Μάρκετινγκ). Διαγνωστική Απεικόνιση κ.α. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στους οδηγούς σπουδών των Τμημάτων, μέσα από τις ιστοσελίδες τους.
 
     Τι μεταπτυχιακά μπορώ να κάνω;
 
     Τα Τμήματα Φυσιοθεραπείας δεν προσφέρουν προς το παρόν μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Ωστόσο, οι απόφοιτοι Τμημάτων έχουν πρόσβαση και μπορούν να γίνουν δεκτοί σε αρκετά μεταπτυχιακά προγράμματα που οργανώνουν τα πανεπιστήμια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
 
     Που μπορώ να δουλέψω και τι επαγγελματικά δικαιώματα θα έχω ;
 

    Οι πτυχιούχοι των Τμημάτων Φυσικοθεραπείας αποκτούν απαραίτητες επιστημονικές, τεχνολογικές, καθώς επίσης και οικονομοτεχνικές  γνώσεις, για να εργαστούν ως Φυσιοθεραπευτές, σύμφωνα με το Π.Δ. 90/1995. Ο πτυχιούχος Φυσιοθεραπευτής επιλέγει και εκτελεί τις φυσιοθεραπευτικές πράξεις μετά από γραπτή διάγνωση ή γνωμάτευση του ιατρού και σύμφωνα με τις ενδεχόμενες σχετικές οδηγίες του με σκοπό την αποκατάσταση της φυσιολογικής λειτουργίας των οργάνων και των μελών του ανθρώπινου σώματος και την ανακούφιση από τον πόνο.

    
     Οι φυσιοθεραπευτές έχουν δικαίωμα απασχόλησης :
 
 • Ως στελέχη του δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, κλινικές, υγειονομικές υπηρεσίες, ασφαλιστικά ταμεία και θεραπευτήρια, ερευνητικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης, σε αθλητικές ομοσπονδίες και συλλόγους, σε ιδιωτικά εργαστήρια φυσικοθεραπείας, σε ιαματικές πηγές – υδροθεραπείας και σε κέντρα κοινοτικής προληπτικής.
 • Ως ελεύθεροι επαγγελματίες, ασκώντας το επάγγελμα σε ιδιωτικό εργαστήριο Φυσικοθεραπείας ή με κατ’ οίκον επισκέψεις ασθενών.

     Τέλος οι απόφοιτοι των Τμημάτων εντάσσονται στο Κλάδο Π.Ε 18 Πτυχιούχων λοιπών τμημάτων Τ.Ε.Ι (Κωδικός Π.Ε 1880 Εργασιοθεραπείας & Φυσικοθεραπείας) και μπορούν να πάρουν μέρος σε διαγωνισμού Α.Σ.Ε.Π για διδασκαλία σχετικών μαθημάτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Οι υποψήφιοι  πρέπει να έχουν, επιπλέον τα πτυχία της ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΠΑΤΕΣ / ΣΕΛΕΤΕ). Στο διαγωνισμό, βέβαια μπορούν να συμμετάσχουν οι μη κάτοχοι του πτυχίου της ΑΣΠΑΙΤΕ, αλλά και στους πίνακες κατάταξης & διοριστέων προηγούνται οι κάτοχοί του.

         Στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2004 προκηρύχθηκαν 9 θέσεις, έκαναν αίτηση 323 άτομα συμμετείχαν στο διαγωνισμό 185 και από αυτούς 39 ήταν επιτυχόντες. Έτσι, το ποσοστό διορισμού (θέσεις / επιτυχόντες) ήταν περίπου 23% (1 στους 4).
 
     Τι άλλο χρειάζεται να ξέρω ;
 • Τα τμήματα της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας ξεκίνησαν την λειτουργία τους το 1983. Πολύ αργότερα προστέθηκαν τα Τμήματα της Λαμίας (1995) και του Αίγιου (2003).
 • Οι πτυχιούχοι Φυσιοθεραπευτές ασκούν το επάγγελμα, μετά την απόκτηση ασκήσεως επαγγέλματος, που χορηγείται από τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγύης.
 • Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών Γκιλφόρδου 12 Αθήνα 210-8213905, Ηλ. Διεύθυνση Τηλ. : 2108213905, Ηλεκτρονική Διεύθυνση : www.pst.org.gr
 • Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Φυσικοθεραπείας (Φλέμινγκ 20 Μαρούσι Αθήνα Τ.Κ 15123 Τηλ. : 2106891560, Ηλεκτρονική Διεύθυνση : www.eeef.gr
 • Τα τμήματα κάλυψαν τον αριθμό των εισακτέων που προβλεπόταν από το υπουργείο Παιδείας.

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael