ΠΑΡΤΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ


pvaigaiou

 
 
 

ΠΑΡΤΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ !

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ. ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΘΥΜΙΑ  ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥΣ.

     Η ανάληψη των πρωτοβουλιών και η αφοσίωση στην εργασία δημιουργούν επαγγελματική υπεροχή. Τα στοιχεία αυτά συνθέτουν το προφίλ του ιδανικού υποψηφίου. Είναι  αυτό που εναγωνίως οι μεγάλες εταιρίες αναζητούν.
     Θα ακουστεί κάπως παράξενο αλλά οι εργοδότες σήμερα ψάχνουν για έναν και μόνο άνθρωπο : αυτόν που έχει την ικανότητα να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες. Το άτομο που, ανεξάρτητα από το υπόβαθρο και την κατάρτισή του, μπορεί να ριχτεί στη δουλειά και να δράσει χωρίς να χρειάζεται να του πουν τι να κάνει. Η αξία αυτού του εργαζόμενου είναι ανεκτίμητη.
     Η εξυπηρέτηση ενός πελάτη, η επίλυση κάποιου προβλήματος, η βοήθεια σε ένα συνάδελφο, η πρόταση για εξοικονόμηση χρημάτων, μια καλή ιδέα είναι πράγματα που ζητούν όλες οι επιχειρήσεις από τους υπαλλήλους τους.
     Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να χάνουν χρόνο αναζητώντας λεπτομερείς οδηγίες. Γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πώς να κάνουν τη δουλειά τους πιο αποδοτική. Είναι εξοικειωμένοι τόσο με τα προβλήματα που ανακύπτουν στον εργασιακό τους χώρο όσο και με τις ανάγκες των πελατών που εξυπηρετούν. Ξέρουν από πρώτο χέρι αυτά που οι διευθυντές τους μαθαίνουν από αναφορές.
     «Το ανταγωνιστικό περιβάλλον, οι ριζικές αλλαγές και η ταχύτητα με την οποία γίνονται οι δουλειές σήμερα, στις περισσότερες αγορές, επιβάλλουν στους εργαζόμενους να παίρνουν πρωτοβουλίες. Μια εταιρία που ζητά από τους υπαλλήλους της κάνουν ακριβώς ότι τους λένε οι ανώτεροί τους, ακολουθεί ολισθηρό δρόμο και θα κλείσει σε σύντομο χρονικό διάστημα υπογραμμίζει ο Bob Nelson, πρόεδρος της εταιρείας Nelson Motivation στο βιβλίο του «Μην ακούς τυφλά τις εντολές! Πάρε πρωτοβουλία».
     Αν σκεφτεί κανείς ότι οι περισσότεροι εταιρίες προσφέρουν παρόμοια προϊόντα και υπηρεσίες, αυτό που τις διαχωρίζει σε πετυχημένες και μη πετυχημένες είναι η αφοσίωση των ανθρώπων του.
     Οι καλοί εργοδότες ξέρουν ότι οι εργαζόμενοι που «αρπάζουν» την ευκαιρία και παίρνουν πρωτοβουλίες είναι εκείνοι με τη μεγαλύτερη προσφορά και επιτυχία στην επιχείρηση. Οι άνθρωποι αυτοί δουλεύουν όχι μόνο για το αφεντικό τους, αλλά και για τον εαυτό τους. Μαθαίνουν συνεχώς καινούρια πράγματα και εξελίσσονται πιο γρήγορα. Επίσης γνωρίζουν πολύ καλά ότι όλες οι δουλειές μπορεί να  είναι συναρπαστικές και διασκεδάστικες. Ακολουθούν με «ευλάβεια» το μήνυμα που δίνουν οι γκουρού του management : «΄Αρχισε να ξεχωρίζεις στη ζωή σου τώρα, στη δουλειά που κάνεις σήμερα και όχι στην ιδανική εργασία που θα πιάσεις στο μέλλον». Ξέρουν καλά ότι όσο περισσότερα, κάνουν τόσο περισσότερο αυξάνονται οι δυνατότητές τους.

Πηγή : Εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ".

 

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael