10 ΛΑΘΗ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


pvaigaiou

 
 
 

10 ΛΑΘΗ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

     Τα πιο εξωφρενικά λάθη των υποψηφίων στις συνεντεύξεις για εύρεση εργασίας, σύμφωνα με τους διευθυντές προσλήψεων και τους επαγγελματίες ανθρώπινου δυναμικού στη χώρα μας, κατέγραψε η ανάλογη έρευνα που πραγματοποιήθηκε.

     Τα δέκα κορυφαία λάθη της περασμένης χρονιάς, σύμφωνα με τον κατάλογο, είναι :
 

·       Ο υποψήφιος ρώτησε το συνεντευξιαστή, πόσο θα διαρκούσε η συνέντευξη, επειδή έπαιζε η αγαπημένη του ποδοσφαιρική ομάδα και ο αγώνας μεταδίδονταν από την τηλεόραση.

·      Ο υποψήφιος είπε στο συνεντευξιαστή ότι θα έμενε στην εταιρεία μέχρι να βρεί κάτι καλύτερο.

·      Ο υποψήφιος συνοδευόταν από τη μητέρα του στη συνέντευξη.

·      Ο υποψήφιος δήλωσε ότι δεν είχε κανένα απολύτως ενδιαφέρον ή χόμπι.

·      Ο υποψήφιος μιλούσε στο κινητό του στη διάρκεια της συνέντευξης.

·      Όταν ρωτήθηκε ο υποψήφιος δεν θυμόταν που είχε εκπαιδευτεί. 

·      Ο υποψήφιος προσπάθησε να θέσει κανόνες στη συνέντευξη.

·      Ο υποψήφιος βωμολοχούσε στη διάρκεια της συνέντευξης.

·      Ο υποψήφιος γνωστοποίησε πληροφορίες από την προηγούμενη εργασία που ήταν εμπιστευτικές.

·        Ο υποψήφιος ήθελε να εργαστεί τέσσερις ώρες την ημέρα αντί για οκτώ, αλλά ήθελε να λαμβάνει τον ίδιο μισθό.
 

     Εκτός από τις πιο ασυνήθιστες γκάφες, οι εργοδότες ρωτήθηκαν, επίσης, ποια ήταν τα πιο συνηθισμένα και  επιζήμια λάθη στα οποία υπέπεσαν οι υποψήφιοι στη διάρκεια της μιας συνέντευξης. Το 73% των διευθυντών προσλήψεων ανέφεραν ότι το πιο επιζήμιο λάθος που μπορεί να κάνει ένας υποψήφιος σε μια συνέντευξη είναι να δείχνει αδιαφορία.

     Η αλαζονική διάθεση κατατάχθηκε δεύτερη με 54% και τα αρνητικά σχόλια για τον τωρινό η κάποιον προηγούμενο εργοδότη κατέλαβαν την Τρίτη θέση με 46%. Στα υπόλοιπα λάθη συγκαταλέγονταν η μη διατύπωση καλών ερωτήσεων (33%), η ανάρμοστη ενδυμασία (31%) και η μη παροχή συγκεκριμένων απαντήσεων (26%).

     «Οι συνεντεύξεις δίνουν στους εργοδότες την ευκαιρία να αντιληφθούν πως θα είναι  πραγματικά η συνεργασία με κάποιον υποψήφιο, πως αντιδρά υπό πίεση, τι τον παρακινεί και πως αλληλεπιδρά με τους άλλους» δήλωσε ο Θεόφιλος Βασιλείαδης, διευθύνων σύμβουλος του Kariera.gr. «Η υπερβολικά αρνητική στάση του υποψηφίου, η έλλειψη προετοιμασίας για τη συνέντευξη ή αν σαστίζει εύκολα, όλα αποτελούν προειδοποίηση για τον εργοδότη. Ενημερωθείτε για την εταιρεία, εξασκηθείτε στις  απαντήσεις σε πιθανές ερωτήσεις και φροντίστε ώστε η συμπεριφορά σας να είναι πάντα επαγγελματική».
 
     Προτάσεις επιτυχίας
  
     Για επιτυχημένες συνεντεύξεις το Kariera.gr προτείνει να :
 
  • Προετοιμαστείτε : Τίποτα δε δηλώνει «δε με ενδιαφέρει τόσο αυτή η θέση», παρά κάποιον που δεν έχει καμιά έρευνα και γνωρίζει ελάχιστα για την εταιρεία. Είναι ευκολότερο από ποτέ να βρείτε πληροφορίες για μια εταιρεία και τις δραστηριότητες της. Οι υποψήφιοι που δεν το κάνουν, θα μπορούσαν να θεωρηθούν τεμπέληδες, αδιάφοροι ή χωρίς κίνητρο.
  • Μην αποκαλύπτετε προσωπικές πληροφορίες : Το τελευταίο πράγμα που θέλει ένας εργοδότης είναι να προσλάβει κάποιαν που μεταφέρει τα προβλήματα του στο γραφείο. Ακόμα και αν η συνέντευξη φαίνεται χαλαρή, να τη διατηρείτε πάντοτε σε επαγγελματικά επίπεδα και να αποφεύγετε τη γνωστοποίηση περιττών πληροφοριών.
  • Να είστε ειλικρινείς : Οι συνεντευξιαστές δεν περιμένουν να γνωρίζετε  όλες τις απαντήσεις. Συχνά ελέγχουν την αντίδραση σας σε «σκληρές ερωτήσεις», για να δουν πως αντιδράτε υπό πίεση. Είναι πολύ χειρότερο να διαπιστώσουν ότι λέτε ψέματα από το να παραδεχτείτε ότι δεν ξέρετε κάτι. Αν δεν είστε σίγουροι για μια απάντηση, δεν πειράζει να πείτε ότι δεν το γνωρίζετε αλλά, στη συνέχεια περιγράψτε με συντομία τα μέτρα που θα λάβετε για να το μάθετε. Αυτό θα δείξει ότι είστε σε θέση να λύνετε τα προβλήματα.
  • Προετοιμαστείτε για αυτές τις συνηθισμένες ερωτήσεις ανοιχτού τύπου: «Μιλήστε μου για τον εαυτό σας», «Γιατί θέλετε να εργαστείτε εδώ;», «Τι σας παρακινεί;» Αυτές οι ερωτήσεις μπορεί να φαίνονται εύκολες, αλλά είναι τόσο ευρείες, οι υποψήφιοι μπορούν να πέσουν στην παγίδα, αν δε γνωρίζουν πώς να ξεκινήσουν ή που να σταματήσουν.
  • Μην είστε αρνητικοί : όσο και αν σας δελεάζει η ιδέα να μοιραστείτε το ποσό δεινοπαθήσατε σε προηγούμενες θέσεις η πόσο πολύ σας παρακινεί ο συνεντευξιαστής να το κάνετε αρνητικά σχόλια για κάποιον προηγούμενο εργοδότη. Ο συνεντευξιαστής θα υποθέσει ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να κακολογήσετε και την εταιρεία του στο μέλλον.
     Το προφίλ
 
     Η έρευνα διενεργήθηκε ηλεκτρονικά στην Ελλάδα από τη Harris Interactive για λογαριασμό του Kariera.gr σε 143 διευθυντές προσλήψεων και επαγγελματίες ανθρώπινου δυναμικού (εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης, όχι αυτοαπασχολουμένους, με τουλάχιστον σημαντική ανάμειξη στη λήψη αποφάσεων για τις προσλήψεις), από τις 17 Νοεμβρίου ως τις 18 Δεκεμβρίου του 2007. Τα μεγέθη για την ηλικία, το φύλλο, τη φυλή / την εθνικότητα, την εκπαίδευση, την περιοχή και το οικογενειακό εισόδημα σταθμίστηκαν, όπου ήταν απαραίτητο, ώστε να εναρμονιστούν με τις πραγματικές αναλογίες τους στον πληθυσμό. Τα δεδομένα έχουν σταθμιστεί ώστε να αντικατοπτρίζουν τη σύνθεση ελλήνων εργοδοτών.

Πηγή : Εφημερίδα "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ"

 

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael