ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΜΙΑ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ


pvaigaiou

 
 
 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΜΙΑ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ.

84 προσλήψεις την ημέρα από τον Μάρτιο του 2004.

Νέα γενιά συμβασιούχων συνεχίζει να δημιουργεί η κυβέρνηση : από το Μάρτιο του 2004 έως σήμερα ενέκρινε κατά μέσο όρο 84 προσλήψεις με σύμβαση έργου κάθε μέρα !

     ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ στις συμβάσεις έργου εμφανίζεται το υπουργείο Τύπου και ειδικότερα η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, όπου από το σύνολο των προσλήψεων το 94% ήταν συμβασιούχοι. Ακολουθεί το υπουργείο Εσωτερικών, με το 62,5% να αφορά συμβάσεις έργου κυρίως για δήμους, καθώς και το υπουργείο Απασχόλησης όπου το ποσοστό των εγκρίσεων για συμβασιούχους έφτασε το 44,4%.
     Υψηλό ποσοστό συμβάσεων έργου παρουσιάζει και το υπουργείο Παιδείας. Εάν από το σύνολο των 201.628 εγκρίσεων στο συγκεκριμένο υπουργείο αφαιρεθούν εκείνες που αναφέρονται σε αναπληρωτές καθηγητές και ωρομίσθιους, προκύπτει πως στις υπόλοιπες 89.350 προσλήψεις το 31,4% ήταν συμβασιούχοι. Συνολικά στα τρία χρόνια διακυβέρνησης της Ν.Δ. εγκρίθηκαν πάνω από 469.000 προσλήψεις, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Κοσμίδης και τα οποία στηρίζονται σε απαντήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών.
     Από αυτές μόνον οι 71.866 αφορούσαν μόνιμο προσωπικό. Εκτός από τις συμβάσεις έργου, έχουν καταγγελθεί και από το ΑΣΕΠ ότι συνάπτονται με πλήρως αδιαφανείς και φωτογραφικές διαδικασίες, εξαιρετικά μεγάλος είναι και ο αριθμός για εγκρίσεις προσωπικού ορισμένου χρόνου (εφόσον στην τριετία τις 62.417) καθώς και για εποχικό προσωπικό – συνολικά 108.075 θέσεις.
     Στο προσωπικό ορισμένου χρόνου η μερίδα του λέοντος πήγε στα υπουργεία Παιδείας (18.042) Μεταφορών (13.458) και Εσωτερικών (10.080), ενώ αντιστοίχως για τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού πρωταθλητές υπήρξαν τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης (64.969), Δημόσιας Τάξης (17.100) και Εσωτερικών (7.388).

     Πελατειακό κράτος

     «Η κυβέρνηση αντί να διαμορφώσει πολιτική για αξιοκρατικές – χρήσιμες προσλήψεις, επιστρέφει τη χώρα στην εποχή του πελατειακού κράτους», καταγγείλει ο κ. Κοσμίδης, υποστηρίζοντας «πως τα νέα παιδιά που ενδεχομένως επιθυμούν να διαγωνισθούν για μια θέση στο στενό η ευρύτερο δημόσιο τομές, δεν  έχουν καμία τύχη»
     Σημειώνεται ότι όλοι όσοι προσλαμβάνονται με συμβάσεις έργου αποκτούν προϋπηρεσία η οποία πριμοδοτείτε με αυξημένη μοριοδότηση έναντι  άλλων υποψηφίων. Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και στο κυβερνητικό επιχείρημα, που αναφέρει πως οι εγκρίσεις συμβάσεων έργου αφορούν εργαζόμενους οι οποίοι είχαν προσληφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Ωστόσο είναι ενδεικτικό πως τα τρία τελευταία χρόνια η ανανέωση συμβάσεων αφορούσε μόλις 1.683 θέσεις.

ΕΡΕΥΝΑ : "ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ" ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ

 

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael