Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


pvaigaiou

 
 
 

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

  1. Ποια στοιχεία θα θέλατε να έχει η ιδανική θέση εργασίας για εσάς; Καταγράψτε τα λεπτομερώς και κινηθείτε δυναμικά προς αυτή την κατεύθυνση, χωρίς να κάνετε εκπτώσεις στα όνειρά σας!
  2. Ενημερωθείτε για τον επαγγελματικό τομέα, στον οποίο επιθυμείτε να δραστηριοποιηθείτε: πορεία εταιριών κλάδου, απαιτούμενες δεξιότητες, μελλοντικές τάσεις αγοράς.
  3. Είναι απαραίτητο να διαβάζετε τακτικά τις αγγελίες εργασίας. Αναζητήστε τις σχετικές ιστοσελίδες στο Internet και πληροφορηθείτε για τις ημέρες που δημοσιεύονται αγγελίες ή ένθετα εργασίας στις εφημερίδες.
  4. Πριν στείλετε το βιογραφικό σας και τη συνοδευτική επιστολή, δείτε τα με κριτική ματιά και κάντε τις απαραίτητες διορθώσεις-ανανεώσεις. Αν δεν είστε σίγουροι/ες για τον τρόπο σύνταξης ενός βιογραφικού ή αναζητάτε μια ολοκληρωμένη ανανέωση, μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες ενός έμπειρου και εξειδικευμένου σύμβουλου σταδιοδρομίας.
  5. Αν τα προσόντα σας δεν καλύπτουν 100% τις απαιτήσεις της αγγελίας, ταιριάζουν όμως σε σημαντικό βαθμό, μη διστάσετε να στείλετε το βιογραφικό σας! Ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να τραβήξει την προσοχή του ατόμου που αξιολογεί τις αιτήσεις. Αν η αγγελία είναι γραμμένη σε ξένη γλώσσα, στείλτε την αίτησή σας στην ίδια γλώσσα.
  6. Στην περίπτωση που στέλνετε μαζικά βιογραφικά, κρατήστε αρχείο σχετικά με τις εταιρίες και τις θέσεις, για τις οποίες κάνατε αίτηση. Φανταστείτε να σας τηλεφωνήσουν και να μη θυμάστε για ποια θέση είχατε ενδιαφερθεί.
  7. Παράλληλα με την προσωπική σας αναζήτηση ενημερώστε φίλους και γνωστούς για το τι ακριβώς ψάχνετε. Οι χρήσιμες πληροφορίες προκύπτουν συχνά από απρόσμενες πηγές!
  8. Αν κάποια εταιρία σάς ενδιαφέρει πολύ, επιστρατέψτε το θάρρος και τις επικοινωνιακές σας ικανότητες και περάστε από τα γραφεία τους. Ζητήστε 5 λεπτά, για να μιλήσετε με τον/την Υπεύθυνο/η του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού. Το «χειρότερο» που μπορεί να συμβεί είναι να αφήσετε τελικά το βιογραφικό σας στη ρεσεψιόν.
  9. Παρακολουθήστε τηλεφωνικά την πορεία της αίτησής σας, χωρίς να φτάνετε σε υπερβολές. Ένα τηλεφώνημα 3-5 ημέρες μετά την αποστολή του βιογραφικού αρκεί, για να βεβαιωθείτε ότι έχει φτάσει σωστά το βιογραφικό σας, να ενημερωθείτε για το πώς προχωράει η διαδικασία επιλογής και να τονίσετε το ενδιαφέρον σας για τη θέση.
  10. Η αναζήτηση εργασίας μπορεί να αποβεί χρονοβόρα διαδικασία. Προσεγγίστε την με επιμονή, υπομονή και θετική διάθεση. Όποιος ψάχνει οργανωμένα πάντοτε βρίσκει!

Πηγή : www.skywalker.gr

 

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael