ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΜΕ ΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ


pvaigaiou

 
 
 

ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΜΕ ΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ

     Παρακάτω παρουσιάζονται ορισμένα από τα επαγγέλματα που σπάνε το φράγμα των 700 ευρώ στις αποδοχές και εμφανίζουν μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας. Η λίστα βασίζεται στις απόψεις στελεχών από εταιρείες υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού.
     Σύμφωνα με τη δρα Βενετία Κουσία, διευθύνουσα σύμβουλο της εταιρείας υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού Μanpower, «προγραμματιστές, στελέχη πωλήσεων και στελέχη στον οικονομικό κλάδο είναι τα φαβορί, αφού σε όλες σχεδόν τις έρευνες που έχουμε κάνει, αλλά όπως φαίνεται και από μια απλή παρατήρηση της αγοράς, είναι αυτά που εμφανίζονται πρώτα σε ζήτηση ξανά και ξανά».
     Όσο για τους μισθούς, στις περισσότερες των περιπτώσεων ξεκινούν από την ικανοποιητική βάση των 1.000 ευρώ τον μήνα, χωρίς προϋπηρεσία, και μπορεί να φτάσουν και τα 4.000- 5.000 ευρώ, πιθανόν και παραπάνω, ανάλογα με την εμπειρία και τις ικανότητες του εργαζομένου. Η πληροφορική είναι ένας ακόμα κλάδος με ζήτηση.
     Όλες οι εξειδικευμένες θέσεις πληροφορικής, και κυρίως των προγραμματιστών, προσφέρουν υψηλές οικονομικές απολαβές, καθώς η ζήτηση είναι μεγάλη, αλλά η προσφορά χαμηλή» δηλώνει στην εφημερίδα η διευθύντρια τμήματος στελέχωσης μόνιμου προσωπικού Αdecco ΗR Χριστίνα Δακτυλίδου.
     Επίσης, στελέχη του οικονομικού τομέα παραμένουν μια δυνατή και περιζήτητη κατηγορία, ωστόσο οι εταιρείες ζητούν από τα στελέχη αυτά και μια πιο «εμπορική» αντίληψη.
     Τα στελέχη πωλήσεων είναι επίσης μια επαγγελματική κατηγορία που συνεχίζει να παρουσιάζει άνθηση, όπως και τα στελέχη λογιστηρίου.
     Μία ακόμη ειδικότητα είναι αυτή των μηχανικών του Πολυτεχνείου. Αυτό επιβεβαιώνεται από την τελευταία από τις κυλιόμενες έρευνες για τις προοπτικές απασχόλησης της επιστημονικής ομάδας του καθηγητή της Οικονομικής της Εργασίας στο Πανεπιστήμιο Πειραιά Θόδωρου Κατσανέβα.
     Ο κύριος λόγος είναι οι προοπτικές για δημόσια έργα στην επαρχία λόγω των πακέτων της ΕΕ. Επιπλέον, ενδιαφέρουσα πορεία διαγράφουν επαγγέλματα στον χώρο της εξυπηρέτησης πελατών.
     Δεν είναι όμως μόνο τα επαγγέλματα που συνδέονται με πτυχίο ΑΕΙ. Σύμφωνα με έρευνες όσο και με βάση τις απόψεις των ειδικών της αγοράς, τεχνικά επαγγέλματα, όπως ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί και συντηρητές αποδεικνύονται ιδιαίτερα προσοδοφόρα και υπάρχει αυξανόμενη ανάγκη στην αγορά για εργατικό δυναμικό.

Πηγή : www.in.gr

 

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael