Ειδικές παρεμβάσεις του ΟΑΕΔ σε 12 νομούς της χώρας


pvaigaiou

 
 
 

Ειδικές παρεμβάσεις του ΟΑΕΔ σε σε 12 νομούς της χώρας

 
     Στη δημιουργία 6.000 επιδοτούμενων νέων θέσεων απασχόλησης και 2.000 πολύ μικρών επιχειρήσεων (νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες) στοχεύουν οι 12 ολοκληρωμένες παρεμβάσεις του Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) που βρίσκονται σε εφαρμογή από τον περασμένο μήνα.
     Οι παρεμβάσεις αυτές, που αφορούν 12 νομούς της χώρας, σ.σ. μεταξύ των οποίων και αυτός της Χίου, προβλέπουν την επιχορήγηση ιδιωτικών επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων, αλλά και την επιδότηση συγκεκριμένου αριθμού ανέργων, προκειμένου να «στήσουν» τη δική τους ατομική επιχείρηση. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων θα παραμείνει ανοικτή μέχρι την κάλυψη των ανά περιοχή καθορισμένων θέσεων.
     Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδοτούνται με 16-20 ευρώ ημερησίως και για χρονικό διάστημα 18-24 μηνών προκειμένου να προσλάβουν άνεργους ηλικίας 18-64 ετών που θα υποδειχθούν από τον ΟΑΕΔ, ενώ οι άνεργοι που θα δημιουργήσουν δική τους μικρή επιχείρηση επιδοτούνται με 12.000 ευρώ.
     Οι 12 νομοί εφαρμογής είναι οι εξής: Ροδόπης, Καβάλας, Ζακύνθου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλληνίας, Λέσβου, Ξάνθης, Δράμας, Σάμου, Σερρών και Χίου.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ- ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πηγή: « www.chiosnews.com »

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael