Νέο σύστημα διορισμών από το Υπουργείο Παιδείας


pvaigaiou

 
 
 

Νέο σύστημα διορισμών

     Νέο σύστημα θα εφαρμόσει το υπουργείο Παιδείας στους διορισμούς και τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών, καθώς και στην αποστολή των σχολικών βιβλίων προκειμένου να μειωθούν τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία. Τα τρία μέτρα που αποφάσισε να λάβει το υπουργείο Παιδείας είναι τα εξής:
     1) Οι διορισμοί και οι μεταθέσεις να ολοκληρώνονται μέχρι τα τέλη Ιουλίου και να περιορισθούν οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών. Έτσι οι δάσκαλοι θα πρέπει να βρίσκονται στις θέσεις τους μέχρι 20 Ιουλίου, ενώ οι καθηγητές μέχρι 30 Ιουλίου.
     2) Όλες οι διαδικασίες που αφορούν την εκτύπωση των σχολικών βιβλίων θα γίνονται από τον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ), ο οποίος ανάμεσα στα άλλα, θα κάνει τις δημοπρασίες για το χαρτί και θα αποστέλλει τα βιβλία.
     3) Επίσης, σε μια προσπάθεια καλύτερου συντονισμού των αιτημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αφορούν τα σχολεία, αποφασίστηκε ότι οι περιφερειακοί διευθυντές εκπαίδευσης θα είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο και τον συντονισμό των ενεργειών που αφορούν την ανανέωση των κτιριακών υποδομών των σχολείων.

Πηγή: «Χιαχτίδα»

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael