Αύξηση των εισακτέων στη Σχολή Διοίκησης


pvaigaiou

 
 
 

Αύξηση των εισακτέων στη Σχολή Διοίκησης

     Την ανηφόρα τραβούν οι εισακτέοι στα τρία τμήματα της Σχολής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου που λειτουργούν στη Χίο. Στο Τμήμα Διοίκησης Επιτηρήσεων, στο Τμήμα Ναυτιλίας και στο Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης οι εισακτέοι, κατ’ εντολή και του Υπουργείου Παιδείας, είναι πολλοί περισσότεροι κι από όσους ζητούσαν τα ίδια τα Τμήματα, στη λογική της ενίσχυσης των περιφερειακών Πανεπιστημίων  και της αντιμετώπισης της αφαίμαξης στην οποία υφίστανται με το σύστημα των μεταγραφών.
     Το μόνο Tμήμα που δεν κινδυνεύει από μεταγραφές λόγω του ότι δεν υπάρχει άλλο ανάλογο στην Ελλάδα, είναι αυτό των Μηχανικών Διοίκησης αλλά και σ’ αυτό υπάρχει αύξηση των εισακτέων.
     Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συλλέξαμε από τις γραμματείς των Τμημάτων χωρίς να σημαίνει ότι είναι και τα  τελικά, καθώς αυτά  θα φανούν μετά το τέλος των εγγραφών στις 30 Σεπτεμβρίου , στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων έχουμε 60 νέους φοιτητές στο Τμήμα Ναυτιλίας περίπου 100 και άλλους τόσους Μηχανικούς Διοίκησης.
     Το ζήτημα βέβαια είναι, με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους, πόσοι από αυτούς τους νέους φοιτητές θα μείνουν τελικά και δε θα φύγουν με μεταγραφή. Ενθαρρυντικό είναι επίσης ότι τα Χιωτάκια που επέλεξαν κάποιες από τις τρεις σχολές είναι περισσότερα από άλλες χρονιές οπότε θα παραμείνουν.
     Από την άλλη, ανησυχητικό είναι ότι το Υπουργείο αύξησε του εισακτέους στα Περιφερειακά Πανεπιστήμια, όπως το δικό μας, αλλά δεν αύξησε ανάλογα και χρηματοδότηση του και κυριότερο από όλα ότι το  κτιριακό παραμένει άλυτο για το Πανεπιστήμιο μας .

Πηγή: Εφημερίδα Πολίτης 

 

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael