Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το δικαίωμα των υποψηφίων των Πανελληνίων Εξετάσεων να βλέπουν τα γραπτά τους


pvaigaiou

 
 
 

Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους υποψηφίους των Πανελληνίων Εξετάσεων ότι μπορούν να βλέπουν τα γραπτά τους.

     Δικαίωμα  να δουν τα γραπτά τους έχουν όσοι υποψήφιοι των Πανελλήνιων εξετάσεων, μετά από την απόφαση του τμήματος αναστολών του Συμβουλίου της  Επικρατείας .
Το ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμη την αίτηση του ΥΠΕΠΘ που ζητούσε να ανασταλεί η απόφαση της Αρχής Προστασίας δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με την οποία έχει κριθεί ότι το ΥΠΕΠΘ έχει την υποχρέωση να χορηγεί φωτοαντίγραφα των γραπτών των υποψηφίων η να επιτρέπει σε αυτούς να διαβάζουν τα γραπτά τους. Στην Αρχή είχαν προσφύγει δέκα υποψήφιοι των Πανελλήνιων Εξετάσεων του 2006,στους οποίους το ΥΠΕΠΘ αρνήθηκε να χορηγήσει τα αντίγραφα των γραπτών τους .Η Αρχή έχει κρίνει ότι η άρνηση αυτή του ΥΠΕΠΘ είναι αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην ευρωπαϊκή νομοθεσία. Επιπλέον η Αρχή έχει κρίνει ότι τα γραπτα των Πανελλήνιων Εξετάσεων αποτελούν προσωπικά δεδομένα ,στα οποία οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα πρόσβασης
Το ΥΠΕΠΘ υποστηρίζει ότι αναρμοδίως η Αρχή επιλήφθηκε της υπόθεσης, καθώς τα γραπτά δεν μπορούν να θεωρηθούν ως προσωπικά δεδομένα σύμφωνα με το Ν3475/2006.

Πηγή : Εφημερίδα "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ" 25-02-2008

 

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael