Επιμορφωτικό Σεμινάριο Τελωνειακών


pvaigaiou

 
 
 

Επιμορφωτικό Σεμινάριο Τελωνειακών
Υπηρεσίες στην προστασία του πολίτη και του διεθνούς εμπορίου

 
     Οι τελωνειακές υπηρεσίες, δεν είναι άνευ αντικειμένου μετά την κατάργηση των συνόρων της Ε.Ε. το 1993, απεναντίας ο ρόλος τους από φοροεισπρακτικός έχει μεταλλαχτεί σε κοινωνικό, αυτό είναι το ουσιαστικό συμπέρασμα του σεμιναρίου επιμόρφωσης των τελωνειακών υπαλλήλων, το οποίο διεξάχθηκε χθες στο ξενοδοχείο «Χανδρής».
 
Νέα Δεδομένα
     Σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα στελέχη των Τελωνείων οφείλουν να έχουν την κατάρτιση, ώστε να ανταποκρίνονται στα δεδομένα της εποχής που δεν είναι άλλα από την καταστολή της διακίνησης λαθραίων, επικίνδυνων και παράνομων εμπορευμάτων, αλλά και ατόμων που δεν πληρούν τους όρους εισόδου.
    Σύμφωνα με την προϊσταμένη της Δ33, της Διεύθυνσης Ελέγχου Τελωνείων, Ευαγγελία Χριστοδούλου, πρόθεση του Υπουργείου είναι η συνεχής επιμόρφωση των στελεχών στο νέο τεχνολογικό εξοπλισμό, ο οποίος περιορίζει το χειρωνακτικό έλεγχο (π.χ. άνοιγμα χαρτοκιβωτίων), βασίζεται στον «έλεγχο κατά δήλωση» και διασφαλίζει τη γρηγορότερη και ασφαλέστερη διακίνηση των εμπορευμάτων.
 
Κοινωνικός ρόλος
     Το σεμινάριο εντάσσεται στο πρόγραμμα Interreg3, στο πλαίσιο της Διασυνοριακής Συνεργασίας, και προβλέπει 33 παρόμοιες συναντήσεις ανά την Ελλάδα.
     Στόχος του είναι η επιμόρφωση των στελεχών να διασφαλίζει την προστασία του πολίτη από τη λαθρεμπορία παράνομων και επικίνδυνων αγαθών, αλλά και ύποπτων προσώπων, στηρίζεται δε στο κοινωνικό πρόσωπο της πολιτείας, αφού οι προδιαγραφές των ελέγχων βασίζονται σε προκαθορισμένες αλλά και συνεχόμενα προσαρμοσμένες παραμέτρους. Αυτές αφορούν στην «ευρηματικότητα» εκείνων που προσπαθούν να διακινήσουν μη νόμιμα ή επικίνδυνα για την υγεία και το περιβάλλον αγαθά ή ακόμη αμφιβόλου γνησιότητας και τιμολόγησης εμπορεύματα.
 
Γ. Ρ. ΞΑΝΘΑΚΗΣ

Πηγή: «Πολίτης»

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael