Μια τρίτη Πύλη e- εισόδου στη Χίο


pvaigaiou

 
 
 

 
Μια τρίτη Πύλη e- εισόδου στη Χίο

     «Οι σύγχρονες συνθήκες απαιτούν και σύγχρονες αντιμετωπίσεις – είτε για την ανάδειξη και βαθύτερη αξιοποίηση είτε για την αποτελεσματικότερη διατήρηση και προστασία  της πολιτιστικής φυσιογνωμίας του τόπου.
     Στη διαδικασία αυτή, πέρα από τη δημόσια και την ατομική ενεργοποίηση, τη θέση που του αναλογεί οφείλει να αναλαμβάνει και ο ιδιωτικός τομέας. Και πολύ βέβαια περισσότερο οι επιχειρηματικές δραστηριότητες σχετίζονται άμεσα με τον πολιτιστικό γίγνεσθαι.»
    Στο πλαίσιο αυτό και με αυτό το σκεπτικό, ή Aegean Echo ανέλαβε τη πρωτοβουλία για την οργάνωση και διαδικτυακή προβολή του πανοράματος του Χιακού Πολιτισμού, μέσω της δημιουργίας της Πολιτιστικής Πύλης Χίου.
     Η παρουσίαση της «Πολιτιστικής Πύλης Χίου» θα γίνει την Τετάρτη, 26 Μαρτίου και ώρα 7 το απόγευμα στην αίθουσα Συνεδρίων του Ομηρείου Π.Κ.Δ.Χ.
     Εκεί θα συναντήσουμε ανάμεσα στα άλλα : το σώμα της  απόφασης κήρυξης της Νέας Μονής ως Μνημείου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς / και τα  20 μουσεία της Χίου / και το πραγματικό όνομα του Φώτη Αγγουλέ / και τους 162 Φορείς του Χιώτικου Πολιτισμού / και την απόφαση χαρακτηρισμού ως έργων τέχνης των βοτσαλωτών αυλών και πεζοδρομίων της Μητρόπολης, της βιβλιοθήκης, του Αρρένων και του Παρθεναγωγείου / και τις 324 Μορφές του Χακού Πολιτισμού/ και το διπλό  όνομα στο εκκλησάκι των Φανών / και τα 230 βιβλία για τη Χίο / και το αυτοβιογραφικό σημείωμα του Δημήτρη Πικιώνη / και τον απροσδόκητο αριθμό των Αρχαιολογικών Χώρων, των Μνημείων και άλλων σημείων πολιτιστικού ενδιαφέροντος .
     Διαχειριστής της Aegean Echo, που έχει και την  ευθύνη του προγράμματος, είναι ο Νίκος Ανδρεόπουλος, με τον οποίο μιλήσαμε γι΄ αυτή την πρωτοβουλία. όπως μας είπε ανοίξανε την «Πύλη» φιλοδοξώντας να προσελκύσουν επισκέπτες στο νησί»Να μεγαλώσουμε  την πίτα, προβάλλοντας τον πλούσιο πολιτισμικό θησαυρό του τόπου μας»,όπως είπε χαρακτηριστικά .Η Πολιτιστική Πύλη φιλοξενείται στους εταιρικούς διαδικτυακούς τόπους :
www.agean-echo.gr και
 www.chios-echo.gr
με την ακόλουθη θεματική διάρθρωση :
1. ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ / ΜΝΗΜΕΙΑ / ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
2. ΜΟΥΣΕΙΑ
3. ΜΟΡΦΕΣ ΧΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
4. ΦΟΡΕΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
5. ΧΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

 Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατική

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael