Όλα έτοιμα για τις εξετάσεις


pvaigaiou

 
 
 

Όλα έτοιμα για τις εξετάσεις

 
      ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ στις 19 Ιουνίου θα αφήσουν κάτω τα στυλό οι μαθητές των λυκείων και μια ημέρα νωρίτερα θα τελειώσει ο εξεταστικός μαραθώνιος των μαθητών των Γυμνασίων, σύμφωνα με το πρόγραμμα των προαγωγικών  και απολυτήριων εξετάσεων που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας.
     Το τελευταίο κουδούνι στα Ημερήσια και Εσπερινά Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια, ΕΠΑΛ,  ΤΕΕ και ΕΠΑΣ θα ακουστεί στις 16 Μαΐου οπότε θα λήξουν τα μαθήματα. Ο προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις όλων των τάξεων του Γυμνασίου θα αρχίσουν στις 21 Μαΐου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 18 Ιουνίου.
Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών Α΄  και Β΄ Τάξεων και οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ Τάξης για τους οποίους προβλέπεται εξέταση μόνο σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα γίνουν από 21 Μαΐου μέχρι 18 Ιουνίου. Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ Τάξης στα μαθήματα τα οποία εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο για τους υποψήφιους ΑΕΙ και ΤΕΙ θα γίνουν από 20 Μαΐου μέχρι 3 Ιουνίου. Τέλος οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ Τάξης στα μαθήματα τα οποία εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα διεξαχθούν από 5 μέχρι 19 Ιουνίου.

Μέτρα για πανελλαδικές 
    
     Στο μεταξύ όπως ανακοίνωσε τη Μ. Δευτέρα το υπουργείο Παιδείας, φέτος θα εφαρμοστούν πέντε μέτρα με στόχο τη θωράκιση του αδιάβλητου των εξετάσεων. Μεταξύ άλλων το Υπουργείο επιβάλλει τη αυστηρή απαγόρευση της χρήσης κινητών τηλεφώνων από τους υποψήφιους.
     Επίσης γνωστοποιήθηκε η αλλαγή του τρόπου αναβαθμολόγησης των γραπτών με τρόπο που ευνοεί το μαθητή .Ο γραμματέας του υπουργείου Παιδείας πρέσβης κ. Πλατής σημείωσε ότι σε περίπτωση αναβαθμολόγησης στις εξετάσεις των Πανελληνίων, ως τελικός βαθμός του γραπτού θα υπολογίζεται από εφέτος ο μέσος όρος της βαθμολογίας των δύο μεγαλύτερων βαθμών (αντί του μέσου όρου των τριών που ίσχυε πέρυσι). 

Πηγή :Εφημερίδα Αλήθεια

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael