Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την επιδότηση ενοικίου έως τις 15 Δεκεμβρίου η υποβολή τους στα ΚΕΠ


pvaigaiou

 
 
 

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την επιδότηση ενοικίου
ΈΩΣ ΤΙΣ15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΕΠ

     Έως τις 15 Δεκεμβρίου έχουν περιθώριο οι δικαιούχοι του Οργανισμού  Εργατικής Κατοικίας να υποβάλλουν αιτήσεις στα κατά τόπους ΚΕΠ για την ένταξη τους στο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για το έτος 2009.Δικαιούχοι της επιδότησης ενοικίου είναι Έλληνες και αλλοδαποί που έχουν καταβάλλει εισφορές υπέρ του ΟΕΚ και έχουν ανώτατο όριο εισοδήματος μέχρι 12.000 ευρώ ο άγαμος και ο έγγαμος χωρίς παιδιά, μέχρι 14.000 ευρώ ο έγγαμος με ένα παιδί, μέχρι 16.000 ευρώ με δύο παιδιά, μέχρι 18.000 ευρώ με τρία παιδιά, και μέχρι 20.000 ευρώ με 4 παιδιά.
      Η επιδότηση αφορά ενοίκια που κατέβαλλαν οι δικαιούχοι γιά μίσθωση κατοικίας το προηγούμενο έτος, και θα καταβληθεί εφάπαξ, εφόσον βέβαια πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις.
Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι που καταβάλλουν εισφορές στον ΟΕΚ,  ενώ ευνοϊκές ρυθμίσεις ισχύουν για ειδικές ομάδες του πληθυσμού, όπως για παράδειγμα είναι οι άνεργοικαι όσοι έχουν πολύ χαμηλό εισόδημα, όπου το ποσόν της επιδότησης είναι αυξημένο έως και 50%.
     Σε περίπτωση που η μίσθωση της κατοικίας δεν έχει φθάσει τους 12 μήνες, θα καταβάλλεται το ανάλογο ποσόν του εισοδήματος. Για τους δικαιούχους που παντρεύτηκαν το 2009, και συνεπώς τον προηγούμενο χρόνο ήταν μεμονωμένα άτομα και μίσθωναν κατοικία, για την χορήγηση της επιδότησης ενοικίου του 2009 θα λαμβάνονται υπόψιν μόνο τα εισοδήματα του ενός από τους δύο συζύγων, και συγκεκριμένα εκείνου που θα υποβάλλει την αίτηση στο πρόγραμμα.

Πηγή: " www.politis-chios.gr "

 

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael