Σε δύο μήνες τα αποτελέσματα των εξετάσεων της Εθνικής Τράπεζας


pvaigaiou

 
 
 

Σε δύο μήνες τα αποτελέσματα των εξετάσεων της Εθνικής Τράπεζας

 
      Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο ο γραπτός διαγωνισμός που διεξήγαγε το ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 230 υπαλλήλων του κλάδου Κύριου Προσωπικού στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Στις εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν σε 109 εξεταστικά κέντρα της χώρας προσήλθαν 11.810 υποψήφιοι από τους 15.903 που είχαν αρχικά υποβάλει αιτήσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό και η αποχή έφθασε μόλις το 25,74%.
     Στους συμμετέχοντες δόθηκε ένα ερωτηματολόγιο το οποίο περιελάμβανε 100 ερωτήσεις οι οποίες αντιστοιχούσαν ανά είκοσι πέντε στις τέσσερις εξεταζόμενες ενότητες: «Γλωσσικές ικανότητες - δεξιότητες», «Αριθμητικές ικανότητες - δεξιότητες», «Γενικές γνώσεις» και «Ξένη γλώσσα» (αγγλικά).
       Οι ενότητες ήταν μεταξύ τους βαθμολογικά ισοδύναμες και καθεμιά θα βαθμολογηθεί με άριστα το 100, ενώ ως βαθμολογία βάσης ορίζονται οι 50 μονάδες ανά ενότητα.
      Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι επιτυχόντες θα θεωρηθούν όσοι συγκεντρώσουν τουλάχιστον 50 μονάδες σε καθεμιά από τις εξεταζόμενες ενότητες. Η σειρά κατάταξης θα καθοριστεί με βάση τη συνολική βαθμολογία η οποία θα προκύψει από το άθροισμα των μονάδων και των τεσσάρων ενοτήτων.
      Οι ερωτήσεις που δόθηκαν στους συμμετέχοντες ήταν μεταξύ τους βαθμολογικά ισοδύναμες. Καθεμιά από τις 25 ερωτήσεις κάθε ενότητας συμμετέχει με 4 μονάδες στη διαμόρφωση της βαθμολογίας της αντίστοιχης ενότητας, ενώ για κάθε εσφαλμένη απάντηση θα αφαιρείται το 1/4 του βαθμού της ερώτησης, δηλαδή μια μονάδα.
     Στους διαγωνιζόμενους δόθηκαν τέσσερις ώρες προκειμένου να απαντήσουν στις 100 ερωτήσεις του ερωτηματολογίου με τη μέθοδο των πολλαπλών επιλογών.
     Τα θέματα στα οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ www. asep.gr, ενώ τις επόμενες ημέρες η ανεξάρτητη αρχή αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα και τις απαντήσεις.
     Οι πίνακες επιτυχόντων- επιλαχόντων θα εκδοθούν το αργότερο εντός δύο μηνών από τη διεξαγωγή του διαγωνισμού.

Πηγή: " www.tanea.gr "

 

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael