Χορήγηση νέων αδειών αλιείας σε επαγγελματικά σκάφη


pvaigaiou

 
 
 

Χορήγηση νέων αδειών αλιείας σε επαγγελματικά σκάφη

      Το Τμήμα Αλιείας της Ν.Α. Χίου ενημερώνει ότι σύμφωνα με το 2641 Β’/ 29-12-2008 Φ.Ε.Κ., στο οποίο έχει δημοσιευθεί η υπ. αρ. 173985/23-12-2008 Απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εγκρίνεται η χορήγηση νέων επαγγελματικών αδειών αλιείας σκαφών για αλιεία με δίχτυα και παραγάδια.
      Οι άδειες χορηγούνται κατά προτεραιότητα σε επαγγελματίες Ψαράδες, οι οποίοι είναι μόνιμοι κάτοικοι παραμεθορίων νησιών του Αιγαίου και έχουν προϋπηρεσία στην αλιεία για μία τουλάχιστον δεκαετία, και οι οποίοι δεν έχουν στην πλοιοκτησία τους άλλο σκάφος, ούτε και σε ποσοστό. Άλλα κριτήρια για την χορήγηση της άδειας είναι η ηλικία, η οικογενειακή κατάσταση και η συμπλοιοκτησία.
     Οι άδειες χορηγούνται σε σκάφη που έχουν ολικό μήκος οκτώ (8) έως δώδεκα (12) μέτρα και μήκος μεταξύ καθέτων μεγαλύτερο των 7 μ., ενώ η χωρητικότητα και η ισχύς του κινητήρα διαβαθμίζονται ανάλογα με το ολικό μήκος του σκάφους. Τα σκάφη στα οποία θα χορηγηθούν οι νέες άδειες δεν θα πρέπει να έχουν ηλικία μεγαλύτερη των δέκα (10) ετών.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στο Τμήμα Αλιείας της Ν.Α. Χίου μέχρι τις 15/2/2009.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Αλιείας της Ν.Α. Χίου, τηλ: 2271044438 & 27670, Διεύθυνση: Ιχθυόσκαλα, Ταμπάκικα.

 Πηγή:www.chiosnews.com

 

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael