Προετοιμάζεται το νέο τεστ δεξιοτήτων


pvaigaiou

 
 
 

Προετοιμάζεται το νέο τεστ δεξιοτήτων

     Το διάστημα Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου θα διεξαχθεί το νέο Τεστ Γνώσεων και Δεξιοτήτων του ΑΣΕΠ, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική προκήρυξη θα εκδοθεί μέσα στο καλοκαίρι.
     Η Ανεξάρτητη Αρχή θα ξεκινήσει μετά το Πάσχα να επεξεργάζεται το κείμενο της προκήρυξης του δεύτερου Τεστ Δεξιοτήτων, ενώ ως επικρατέστερος χρόνος διεξαγωγής του θεωρείται το προσεχές φθινόπωρο.
     Αλλωστε, με βάση τον νέο νόμο του υπουργείου Εσωτερικών για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, ο βαθμός του Τεστ θα ισχύει πλέον για δέκα χρόνια (από τρία που είχε αρχικά προβλεφθεί), θα διεξάγεται κάθε δύο έτη και ο συντελεστής βαρύτητας του βαθμού του παραμένει το τρία.
     Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η ειδική γραπτή εξέταση αποκτά πλέον μεγαλύτερη βαρύτητα ως προσόν διορισμού, γεγονός που επιβάλλει τη διενέργεια και του δεύτερου Τεστ μέσα στο έτος, έτσι ώστε οι νέοι υποψήφιοι να μη στερούνται των πολύτιμων μορίων που διαθέτουν όσοι έδωσαν το Τεστ πριν από περίπου ενάμισι έτος.
     Για να πετύχουν οι υποψήφιοι που έδωσαν το Τεστ την προσαύξηση της συνολικής βαθμολογίας τους με τα μόρια της ειδικής γραπτής δοκιμασίας (πολλαπλασιασμένη με τον συντελεστή 3), θα πρέπει να αναγράφουν την επίδοσή τους στο σχετικό σημείο της αίτησης και να επισυνάψουν ως αποδεικτικό το αντίγραφο του ΦΕΚ στο οποίο αναγράφεται το ονοματεπώνυμό τους και η βαθμολογία τους.
     Υπενθυμίζεται πως ο προηγούμενος διαγωνισμός διεξήχθη στις 30 Νοεμβρίου του 2008 και συμμετείχαν σε αυτόν 103.598 υποψήφιοι, από τους 175.789 που είχαν υποβάλει αίτηση συμμετοχής από όλη τη χώρα.
     Η αποχή ανήλθε στο 41%, ενώ από εκείνους που έλαβαν μέρος στην ειδική δοκιμασία μόλις ένας στους δύο πέτυχε βαθμολογία άνω του 54,2, ενώ μόλις 134 άτομα «άγγιξαν» το άριστα.
     Στην ειδική γραπτή δοκιμασία μπορούν να μετάσχουν όσοι κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων κατέχουν βασικό τίτλο σπουδών ΑΕΙ, ΤΕΙ ή Απολυτήριο Λυκείου. Θα κληθούν να απαντήσουν σε 100 βαθμολογικά ισοδύναμες ερωτήσεις, με τέσσερις εναλλακτικές απαντήσεις η καθεμία (μέθοδος πολλαπλών επιλογών) μέσα σε 3,5 ώρες.
     Στην εξέταση προβλέπεται και αρνητική βαθμολόγηση για κάθε εσφαλμένη απάντηση, επομένως οι υποψήφιοι θα πρέπει να χειριστούν προσεκτικά τις ερωτήσεις στις οποίες δεν γνωρίζουν την ορθή απάντηση.

Πηγή: " www.ethnos.gr "

 

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael