Αναμένεται η ίδρυση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου τους ΕΦΕΤ


pvaigaiou

 
 
 

Αναμένεται η ίδρυση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου του ΕΦΕΤ

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε απάντηση σχετικής επιστολής του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κ. Γιάννη Λέκκα, προς τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, κ. Γιώργο Βλάχο, με ημερομηνία 4 Μαρτίου 2008, για την ανάγκη ίδρυσης και λειτουργίας Περιφερειακής Διεύθυνσης του Ε.Φ.Ε.Τ και στο Βόρειο Αιγαίο, ο αρμόδιος  Υφυπουργός, τονίζει ότι:

«Αναμένεται η ίδρυση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου του ΕΦΕΤ και μάλιστα έχει ήδη ξεκινήσει η διενέργεια διαγωνισμού για την εκμίσθωση κτιρίου στη Μυτιλήνη. Ακόμη βρίσκονται σε εξέλιξη η προκήρυξη 3Κ/2007 του ΑΣΕΠ για την στελέχωση της παραπάνω Περιφερειακής Δ/νσης με 2 υπαλλήλους ΠΕ Γεωπόνων και 2 υπαλλήλους ΠΕ Κτηνιάτρων όπως επίσης και η 8η Δημόσια Πρόσκληση για Μετατάξεις – Αποσπάσεις που αφορά 3 θέσεις ΠΕ Κτηνιάτρων, 2 θέσεις ΠΕ Γεωπόνων, 2 θέσεις ΠΕ Χημικών, 1 θέση ΠΕ Χημικών – Μηχανικών καθώς και 2 θέσεις ΔΕ Γραμματέων – Δακτυλογράφων.»

Με αφορμή την απάντηση αυτή, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Γιάννης Λέκκας δήλωσε:

«Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντική την εξέλιξη αυτή για τους κατοίκους των νησιών μας Από το 1999 που δημιουργήθηκε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) με τη δράση του έχει συμβάλει σημαντικά στην προστασία του καταναλωτή και συγκαταλέγεται σε έναν από τους καλύτερους οργανισμούς ελέγχου τροφίμων σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου είναι μια περιοχή που βρίσκεται στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο κίνδυνος για την διατροφική ασφάλεια είναι σαφώς μεγαλύτερος. Ταυτόχρονα το Βόρειο Αιγαίο είναι μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται τουριστικά και η ανάγκη για την προστασία του καταναλωτή αφενός διευρύνεται και αφετέρου καθίσταται επιβεβλημένη. Οφείλω τέλος να ευχαριστήσω τον κ. Υφυπουργό Ανάπτυξης, για τις προσπάθειες του, προκειμένου το αίτημα αυτό, που ήταν και αίτημα της Ν.Α. Λέσβου, της ΕΝΚΑΛ, αλλά και των κατοίκων των νησιών μας, να ικανοποιηθεί».

Πηγή : «www.chiosnews.com»

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael