Ο μαθητικός τουρισμός έχει μέλλον: 1500 μαθητές σε 10 μέρες!


pvaigaiou

 
 
 

Ο μαθητικός τουρισμός έχει μέλλον: 1500 μαθητές σε 10 μέρες!

 
    Σε μια περίοδο που τα ξενοδοχεία είναι μισοάδεια, μας επισκέφτηκαν 1.500 μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Μυτιλήνης!
   Από τις 3 Απριλίου και μέχρι αυτό το σαββατοκύριακο έφτασε στη Χίο ένας ικανοποιητικός αριθμός μαθητών στα πλαίσια πενθήμερων, τετραήμερων και τριήμερων εκδρομών καθώς και εκπαιδευτικών ταξιδιών.
   Έτσι φαίνεται να αποδίδει καρπούς η προσπάθεια που ξεκίνησε οργανωμένα η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής με την έκδοση φυλλαδίου για το μαθητικό τουρισμό (έχει διανεμηθεί από πέρσι το καλοκαίρι μέχρι σήμερα σε Εκθέσεις Τουρισμού, έχει αποσταλεί σε όλα τα γυμνάσια και τα λύκεια της Ελλάδας και έχει διατεθεί στο Τουριστικό Γραφείο Grefis Holidays).
   Να θυμίσουμε επίσης ότι η Ν.Ε.Τ.Π  είχε συμμετάσχει σε Έκθεση Μαθητικού Τουρισμού πέρυσι τον Οκτώβριο στην Αθήνα, που αν και δεν είχε σημειώσει μεγάλη προσέλευση καθηγητών και μαθητών αποδείχτηκε ότι έβαλε τις βάσεις για να αποτελέσει η Χίος εναλλακτικό τόπο μαθητικών εκδρομών.
   Στον τομέα αυτό σημαντικό ρόλο παίζει και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Δήμου Ομηρούπολης όπου τα προγράμματα, μεταξύ άλλων και αυτό της μαστίχας, βοηθούν για να αναπτυχθούν τα εκπαιδευτικά ταξίδια που γενικά προωθούνται από το υπουργείο αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
   «Έχει αρχίσει η Χίος να συγκεντρώνει μαθητικό τουρισμό. Τα φυλλάδια που εστάλησαν στα σχολεία έκαναν σημαντική δουλειά αφού φαίνεται ότι κάποιοι αναζητούν εναλλακτικούς τόπους για εκδρομές», σημείωσε η πρόεδρος της ΝΕΤΠ και νομαρχιακή σύμβουλος Λίτσα Λύκου που παράλληλα σημείωσε το πρόβλημα που ενέκυψε με περισσότερους ξεναγούς!  
   Ικανοποίηση
   Εκτός του φυλλαδίου η ΝΕΤΠ προσανατολίζεται στη δημιουργία spot για τον Μαθητικό Τουρισμό που θα προβληθεί το επόμενο χειμώνα από τα Εθνικά ΜΜΕ  καθώς και στην ανατύπωση  του σχετικού φυλλαδίου.
           Όπως σημειώνεται εξάλλου στο δελτίο τύπου:
           «Το  ταξιδιωτικό γραφείο «Grefis Holidays», για πρώτη φορά πραγματοποίησε οργανωμένο μαθητικό τουρισμό στη Χίο και μετακίνησε 650 μαθητές από 12 σχολεία της Αττικής (τους μισούς περίπου επισκέπτες – μαθητές).
           Τόσο οι οργανωτές (παρά τα πρακτικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισαν) όσο και οι μαθητές έμειναν πολύ ευχαριστημένοι από τις εκδρομές τους και αυτό πιστεύουμε  ότι θα αποτελέσει αφορμή για περαιτέρω ανάπτυξη του μαθητικού τουρισμού στη Χίο.
           Οι υπόλοιποι μαθητές και μαθήτριες μετακινήθηκαν μέσω του εκπαιδευτικού – τουριστικού προγράμματος «Καλλιστώ» , όσο και μέσω ταξιδιωτικών γραφείων της Χίου και από Χιώτες καθηγητές των Σχολείων τους», σημειώνεται στο δελτίο τύπου.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 15/4/2008 (dimokratiki.org)

Πηγή :Chiosnews.com

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael