Το αυξημένο ενδιαφέρον περικόπτει την επιχορήγηση στα φωτοβολταϊκά


pvaigaiou

 
 
 

Το αυξημένο ενδιαφέρον περικόπτει
την επιχορήγηση στα φωτοβολταϊκά

 
     Το μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην εκμετάλλευση της αιολικής και κυρίως της ηλιακής ενέργειας (φωτοβολταϊκά πάρκα) που είχε εκφραστεί τον τελευταίο καιρό στη Χίο, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αναμένεται να μετριαστεί μετά την ανακοίνωση του ποσοστού ενίσχυσης στα επενδυτικά σχέδια αυτών των κατηγοριών που θα ενταχθούν στα πλαίσια του αναπτυξιακού νόμου 3299/2004, όπως τροποποιήθηκε πρόσφατα.
     Πιο συγκεκριμένα, το ποσοστό επιχορήγησης για τα επενδυτικά σχέδια παραγωγής ηλεκτρισμού από αιολική και ηλιακή ενέργεια καθορίστηκε σε 40% για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ολόκληρης σχεδόν της επικράτειας. Το ποσοστό αυτό, όπως καθορίστηκε και για την περιοχή του Βορείου Αιγαίου, υπολείπεται του ποσοστού ενίσχυσης 60%, που αρχικά είχε διαφανεί ότι θα ισχύσει, και που είχε μάλιστα ανακοινωθεί σε καταχωρήσεις στον Τύπο και εκδηλώσεις ενημέρωσης στην πόλη μας.
     Παρόλα αυτά, η επένδυση στο χώρο της εκμετάλλευσης ηλιακής ενέργειας εξακολουθεί να παρουσιάζει τα ιδιαίτερα ελκυστικά χαρακτηριστικά του μειωμένου ρίσκου και της ασφαλούς βιωσιμότητας για τον επενδυτή, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής και την προστασία του περιβάλλοντος γενικότερα, αφού το μοναδικό της ίσως μειονέκτημα (που προφανώς ξεπερνιέται) είναι η οπτική ρύπανση που πιθανά δημιουργεί.
     Στα πλαίσια αυτά, ενθαρρύνουμε τους υποψήφιους επενδυτές να ολοκληρώσουν την προσπάθεια αδειοδότησης που (μάλλον) έχουν ήδη ξεκινήσει, αφού η διαδικασία εξαίρεσης άδειας παραγωγού (από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) ανοίγει άμεσα (1 Αυγούστου 2007). Η ΕΝΑ ΧΙΟΥ Α.Ε. με την εμπειρία και υψηλή κατάρτιση των στελεχών της (δύο μηχανικοί περιβάλλοντος και δύο μηχανικοί άλλων ειδικοτήτων με μεταπτυχιακά στην περιβαλλοντική διαχείριση) είναι έτοιμη να ενημερώσει και να υποστηρίξει τους επενδυτές σε οποιαδήποτε φάση και αν βρίσκονται (επιλογή οικοπέδου για την υλοποίηση της επένδυσης, επιλογή χρησιμοποιούμενης τεχνολογίας, εξασφάλιση άδειας εξαίρεσης, ένταξη επένδυσης για χρηματοδότηση στα πλαίσια του αναπτυξιακού νόμου 3299/2004.  

Πηγή: «ΠΟΛΙΤΗΣ»

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael