Οι συνταξιοδοτήσεις στην Εθνική φέρνουν 300 προσλήψεις πτυχιούχων


pvaigaiou

 
 
 

Οι συνταξιοδοτήσεις στην Εθνική φέρνουν 300 προσλήψεις πτυχιούχων

    
     Γραπτό διαγωνισμό πλήρωσης περίπου 300 θέσεων τακτικού προσωπικού αναμένεται να διενεργήσει μέσα στο έτος η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να καλύψει τα κενά που δημιούργησε το «κύμα» συνταξιοδοτήσεων υπαλλήλων της τράπεζας, λόγω των ασφαλιστικών αλλαγών.
     Σύμφωνα με πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας είχαν κάνει από τον περασμένο Σεπτέμβριο διερευνητικές επαφές με τη διοίκηση του ΑΣΕΠ, εν όψει της προκήρυξης του σχετικού διαγωνισμού που θα αφορούσε περίπου 250 θέσεις σε υποκαταστήματα της τράπεζας σε όλη τη χώρα, κυρίως στην περιφέρεια.
     Ωστόσο οι εκλογές που μεσολάβησαν και οι αλλαγές στη διοικητική πυραμίδα της τράπεζας μετέθεσαν το χρονοδιάγραμμα της προκήρυξης.
     «Ομως η νέα διοίκηση φαίνεται αποφασισμένη να προχωρήσει τη διαδικασία, καθώς υπάρχει άμεση ανάγκη κάλυψης περίπου 300 κενών θέσεων υπαλλήλων αλλά και ηλικιακής ανανέωσης του προσωπικού, ιδίως στην περιφέρεια. Σημειώνεται πως οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι οικονομικών σχολών.
     Αλλωστε η Τράπεζα είχε καταφύγει πέρυσι στην πρόσκαιρη λύση ενίσχυσης του δυναμικού της με 300 νέους πτυχιούχους ΑΕΙ οικονομικής κατεύθυνσης, που εργάστηκαν για ένα εξάμηνο στα υποκαταστήματά της.
     Οι νέοι αυτοί όταν ολοκλήρωσαν την πρακτική τους, άφησαν εκκρεμότητες που δεν ήταν δυνατόν να διαχειριστούν οι μόνιμοι, με αποτέλεσμα η πρόσληψη νέου τακτικού προσωπικού να είναι αναπόφευκτη.
 
Πώς θα γίνει η εξέταση
     Αξίζει να σημειωθεί πως η Εθνική, αν και δεν ανήκει στον δημόσιο τομέα -αφού τα τελευταία χρόνια λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια-, συνηθίζει να αναθέτει τις προσλήψεις της στο ΑΣΕΠ, κάνοντας χρήση μιας διάταξης του ν. 2190/94 που το επιτρέπει.
     Αν τελικά ο φορέας διενεργήσει τον διαγωνισμό με τη συνδρομή του ΑΣΕΠ, τότε η επιλογή του νέου προσωπικού θα γίνει με γραπτό διαγωνισμό, με το σύστημα των πολλαπλών επιλογών και κατά το πρότυπο του διαγωνισμού 2004 (βάσει του οποίου προσελήφθησαν 119 άτομα).
     Στις εξετάσεις ενδέχεται να εισαχθεί και τεστ γενικών γνώσεων και δεξιοτήτων, ενώ πιθανότατα θα υπάρξει όριο ηλικίας για τους υποψήφιους. Απαραίτητο προσόν για όλες τις ειδικότητες (πλην της ΥΕ) θα είναι η γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Πηγή: " www.ethnos,gr "

 

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael