6ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Βιολογίας 2010 – Διεθνής Ολυμπιάδα Βιολογίας


pvaigaiou

 
 
 

6ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Βιολογίας 2010 – Διεθνής Ολυμπιάδα Βιολογίας

    Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ) ανακοίνωσε τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Βιολογίας 2010 για μαθητές της Β και Γ τάξης των Γενικών Λυκείων και Γ τάξης των ΕΠΑ.Λ., του οποίου η πρώτη φάση θα διεξαχθεί το Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 9:30 π. μ.
    Σε ένα περιβάλλον διαρκώς μεταβαλλόμενων δεδομένων σε ό, τι αφορά την έρευνα και τις εφαρμογές της Βιολογίας, ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Βιολογίας δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους, να ανταλλάξουν εμπειρίες και απόψεις, αλλά και να συμμετάσχουν στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Βιολογίας διευρύνοντας τους επιστημονικούς ορίζοντές τους.
    Ο διαγωνισμός, που γίνεται σύμφωνα με τα ισχύοντα για τις Προαγωγικές Εξετάσεις Λυκείων σε πανελλαδικό επίπεδο,  θα διενεργηθεί στα κατά τόπους Λύκεια ή Γυμνάσια, που θα οριστούν από τις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως Εξεταστικά Κέντρα και θα διαρκέσει τρεις (3) ώρες.
   Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο Λύκειό τους μέχρι την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010. Στη συνέχεια, η κατάσταση με τα στοιχεία των συμμετεχόντων θα πρέπει να αποσταλεί από κάθε Λύκειο στην ηλεκτρονική διεύθυνση pdbpev@gmail.com  καθώς επίσης και στην αντίστοιχη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (στους υπεύθυνους για διαγωνισμούς - Ολυμπιάδες) μέχρι την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010.
    Ο διαγωνισμός για την ανάδειξη των τεσσάρων Ελλήνων μαθητών, που θα συμμετάσχουν στη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας του 2010 θα διεξαχθεί σε τρεις (3) φάσεις.
Η πρώτη φάση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2010, ώρα 9:30 π. μ. σε Εξεταστικά Κέντρα που θα ορίσουν οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή τους. Από τη φάση αυτή θα βραβευθούν οι είκοσι τέσσερις (24) πρώτοι μαθητές της Γ Λυκείου και οι δέκα (10) πρώτοι μαθητές της Β Λυκείου. Οι μαθητές αυτοί θα συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί το Σάββατο, 10 Απριλίου 2010 στην Αθήνα, σε χώρο που θα ορίσει η Οργανωτική Επιτροπή του διαγωνισμού.
    Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού θα συμμετάσχουν επίσης και οι δέκα (10) πρωτεύσαντες μαθητές της Β Λυκείου του περσινού διαγωνισμού.
    Οι δέκα (10) πρώτοι μαθητές της Β Λυκείου του φετινού διαγωνισμού διατηρούν το δικαίωμα να λάβουν μέρος στη δεύτερη φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας 2011, ανεξαρτήτως του εάν λάβουν μέρος και στη δεύτερη φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού 2010.
    Οι δώδεκα (12) πρώτοι μαθητές που θα προκύψουν από τη δεύτερη φάση, θα λάβουν μέρος στην τρίτη φάση του διαγωνισμού, (πιθανά στις 24 Απριλίου 2010), όπου θα εξεταστούν σε εργαστηριακές τεχνικές και θα υποβληθούν σε συνέντευξη, σε τόπο που θα οριστεί μετά το τέλος της δεύτερης φάσης.
    Οι τέσσερις (4) πρώτοι μαθητές της τρίτης (και τελικής) φάσης του διαγωνισμού θα συγκροτήσουν την Ελληνική ομάδα συμμετοχής που θα αντιπροσωπεύσει τη χώρα μας στη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 11 έως 18  Ιουλίου του 2010 στην πόλη Changwon της Κορέας.
    Υπενθυμίζεται ότι, οι μαθητές που θα πάρουν μετάλλιο αποκτούν τη δυνατότητα εγγραφής σε πανεπιστημιακά τμήματα του 3ου Επιστημονικού Πεδίου «Επιστημών Υγείας», καθ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων (Ν. 3748, ΦΕΚ Α 29/19.02.2009).
    Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων (Π.Ε.Β) και στην ιστοσελίδα της
Τα γραφεία της Ένωσης βρίσκονται στην (Τοδό Έβρου 94-96, στους Αμπελοκήπους . Κ. 104 32), με τηλέφωνο και fax: 210-52.24.632.
 

Πηγή:"www.diorismos.gr"

 

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael