Νέες προτεραιότητες εγγραφής σε βρεφονηπιακούς σταθμούς


pvaigaiou

 
 
 

Νέες προτεραιότητες εγγραφής σε βρεφονηπιακούς σταθμούς
 
Από την 1η Σεπτεμβρίου
     Από την 1η Σεπτεμβρίου θα αρχίσει να υλοποιείται το πρόγραμμα, συνολικού κόστους 280 εκατ. ευρώ, που αφορά 16.000 παιδιά, τα οποία θα εγγράφονται σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς μέσω του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

     Tο πρόγραμμα – έργο που προκηρύσσεται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για την περίοδο 2007 – 2013 παρουσίασαν την Πέμπτη η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη Πετραλιά  και ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ως κριτήρια επιλογής των δικαιούχων ορίζονται:

 • ο χρόνος απασχόλησης : Προτεραιότητα δίνεται στις γυναίκες με μικρότερο χρόνο απασχόλησης στη θέση που έχουν τη στιγμή που κάνουν αίτηση. Το ίδιο ισχύει και για τις εργαζόμενες με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή συμβάσεις μερικής απασχόλησης.
 • το οικογενειακό εισόδημα : Προτεραιότητα δίνεται στις γυναίκες με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το διπλάσιο του αφορολόγητου ορίου, προσαυξημένο κατά ένα ποσό, ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων και αφορά δημόσιους η δημοτικούς ή ιδιωτικούς σταθμούς που δίνουν τιμή εξυπηρέτησης εντός των ορίων του προγράμματος
 • οικογενειακή κατάσταση : Προτεραιότητα δίνεται στις οικογένειες που έχουν ιδιαιτέρα προβλήματα, αλλά και στις γυναίκες που καλούνται να μεγαλώσουν μόνες τους το παιδί τους. 

     Όπως τονίσθηκε, η βοήθεια θα δίνεται στις μητέρες άμεσα (με τη μορφή κουπονιού, που δεν προϋποθέτει προσωπική συμμετοχή) και θα παρέχει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε πέντε σταθμούς στο νομό της δικαιούχου. 

Οι Δομές που μπορούν να υπαχθούν στο έργο είναι:

 • Βρεφικοί Σταθμοί
 • Βρεφονηπιακοί Σταθμοί
 • Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Ολοκληρωμένης Φροντίδας
 • Παιδικοί Σταθμοί
 • Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών
 • Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με ειδικές ανάγκες  

Προϋπόθεση για την υπαγωγή τους είναι:

 • Να είναι δημόσιοι, δημοτικοί ή ιδιωτικοί Σταθμοί που έχουν νομίμως άδειας ίδρυσης και λειτουργίας
 • Να προσφέρουν θέσεις με τιμή εντός των ανώτατων ορίων που θα ορίζει η πρόσκληση ενδιαφέροντας.
     Η Υπ. Απασχόλησης και Κοιν. Προστασίας κ. Πετραλιά έκανε λόγο για «βήμα προς, προς την εμπέδωση της ισότητας, προς την κατοχύρωση στην πράξη της συμφιλίωσης του εργασιακού και οικογενειακού βίου με την ισότιμη πρόσβαση των γυναικών στην αγορά εργασίας».
     Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος έκανε λόγο για «αύξηση της προοπτικής απασχόλησης και ενίσχυση της ισότιμης συμμετοχής των γυναικών στην εργασία, μέσω της παροχής υπηρεσιών φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων και παιδιών». 

Πηγή : Εφημερίδα Δημοκρατική

 

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael