Εντυπωσιακή αύξηση της χρήσης Internet στην Ελλάδα κατά 5,2%


pvaigaiou

 
 
 

Εντυπωσιακή αύξηση της χρήσης Internet στην Ελλάδα κατά 5,2%

Τα απρόσμενα δεδομένα που προκύπτουν από την έρευνα Metron Forum αφορούν στο τελευταίο τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου 2008

Σε περίπου 2,8 εκατ. άτομα ανέρχεται ο αριθμός των Ελλήνων ηλικίας 18 ετών και άνω που χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Metron Analysis, όπως προκύπτει από την τελευταία έρευνα της Metron Forum.

     Η έρευνα δείχνει μία εντυπωσιακή αύξηση της χρήσης του Internet κατά το τελευταίο τρίμηνο, καθώς από 27,1% τον περασμένο Μάρτιο (σύμφωνα με τα αποτέλεσμα της ίδιας έρευνας), το ποσοστό έφθασε τον Ιούνιο στο 32,3%. Η αύξηση κατά περισσότερες από πέντε ποσοστιαίες μονάδες θα μπορούσε να θεωρηθεί απρόσμενη δεδομένου ότι είναι η υψηλότερη από τρίμηνο σε τρίμηνο που έχει παρουσιαστεί από το 2002, ενώ επιπλέον σημειώνεται μετά από περίοδο σχεδόν ενός έτους που το ποσοστό της διείσδυσης παρουσιάζεται σταθερότητα στα επίπεδα του 27%-28%. Όπως έχει φανεί και από άλλες αντίστοιχες έρευνες, η διείσδυση του Internet είναι διαχρονικά αυξημένη στους νέους 18-24 ετών, όπου το ποσοστό χρήσης ανέρχεται στο 66,8%, ενώ στους φοιτητές είναι ακόμη υψηλότερο (82%). Επίσης το 68,7% των αποφοίτων ΑΕΙ και ΤΕΙ, επίσης, σερφάρει στο Διαδίκτυο, ενώ καταγράφεται αυξητική τάση όσο μετακινούμαστε προς ανώτερα κοινωνικά στρώματα, όπου η διείσδυση του Internet ξεπερνά το 45% στη μεσαία και ανώτερη τάξη. Από την άλλη πλευρά, το γεγονός ότι μόλις το 7,7% των αγροτών χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο δείχνει ότι πρέπει να γίνουν περισσότερες προσπάθειες για την προώθηση του Internet στις αγροτικές περιοχές της Ελλάδας.

Ακόμη, το ποσοστό διείσδυσης είναι υψηλότερο στους άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες (37,5% έναντι 27,2%), κάτι το οποίο, επίσης, ήταν αναμενόμενο.

Συχνότητα χρήσης
Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι πάντως το γεγονός ότι αυξάνεται η συχνότητα χρήσης του Διαδικτύου.

Όπως επισημαίνει στην έρευνα της Metron Analysis, πρόκειται για το δεύτερο διαδοχικό ερευνητικό κύμα που καταγράφεται αύξηση στη συχνότητα χρήσης του Internet.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό όσων χρησιμοποιούν το μέσο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα ανέρχεται σήμερα στο 87,9% των χρηστών, από 86,3% τον Μάρτιο και 83,8% τον περασμένο Δεκέμβριο. Καθημερινά χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο το 43,1%, ποσοστό που χαρακτηρίζεται αρκετά ικανοποιητικό.

Αναμενόμενη ήταν και η κυριαρχία του σπιτιού ως του τόπου απ’ όπου χρησιμοποιούν οι Έλληνες το Διαδίκτυο. Το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 75,9%, και ακολουθεί ο εργασιακός χώρος με 36,9%, ενώ τα Internet cafe είναι στο 14%.

Λόγοι χρήσης
     Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και οι λόγοι για τους οποίους χρησιμοποιούν οι Έλληνες «κυβερνοναύτες» το Διαδίκτυο. Στις τέσσερις πρώτες θέσεις με μικρές διαφορές μεταξύ τους είναι η αποστολή και λήψη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η ανάγνωση νέων και ειδήσεων, η αναζήτηση πληροφοριών για επαγγελματικούς λόγους και, φυσικά, το σερφάρισμα σε ιστοσελίδες του Διαδικτύου.

     Τα ποσοστά κυμαίνονται μεταξύ 63,2% και 59,7%. ’ξιο αναφοράς είναι πάντως το γεγονός ότι παρατηρούνται σχετικά υψηλά ποσοστά σε δραστηριότητες όπως είναι η αναζήτηση ταξιδιωτικών πληροφοριών (39,1%), όπως και η αναζήτηση ιατρικών πληροφοριών (24%).

Πηγή:"www.chiosnews.com"

 

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael