Εγκρίθηκαν 7.413 θέσεις μερικής απασχόλησης σε Δήμους και Κοινότητες


pvaigaiou

 
 
 

Εγκρίθηκαν 7.413 θέσεις μερικής απασχόλησης σε Δήμους και Κοινότητες
 
     Συνεδρίασε σήμερα η Τριμελής Επιτροπή του άρθρου 5 του Ν.3250/2004, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Υφυπουργού Εσωτερικών Θανάση Νάκου, με την συμμετοχή των Υφυπουργών Οικονομίας και Οικονομικών Νικόλαου Λέγκα και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σοφίας Καλατζάκου.
    Η Επιτροπή αποφάσισε τα εξής:
- Την έγκριση όλων των Επιχειρησιακών Σχεδίων Μερικής Απασχόλησης των 623 Δήμων και Κοινοτήτων που υποβλήθηκαν στην Επιτροπή.
- Την επιδότηση 7.413 θέσεων στους 623 Δήμους και Κοινότητες, των οποίων τα Επιχειρησιακά Σχέδια εγκρίθηκαν, με το ποσό των 8.000 ευρώ ανά έτος.
- Οι νέες συμβάσεις με τους συμβασιούχους μερικής απασχόλησης μπορούν να καταρτισθούν από την 1η Νοεμβρίου 2009 και μεταγενέστερα.
- Η ανώτατη διάρκεια των συμβάσεων που ενέκρινε η Επιτροπή μπορεί να είναι δεκαοκτώ (18) μήνες, με καταληκτική ημερομηνία ισχύος τους την 30η Απριλίου 2011.
     Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή του 2005, όταν ξεκίνησε το Πρόγραμμα Μερικής Απασχόλησης και έγιναν οι πρώτες προσλήψεις, έως και σήμερα έχουν απασχοληθεί 19.500 εργαζόμενοι σε δώδεκα (12) κατηγορίες κοινωνικών δράσεων.
     Η πολυπληθέστερη δράση είναι αυτή της κατ' οίκον κοινωνικής μέριμνας και φροντίδας - Βοήθεια στο Σπίτι (20%) και ακολουθούν οι δράσεις αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών (16%), αντιμετώπισης περιβαλλοντικών προβλημάτων(16%), κοινωνικής ενσωμάτωσης μεταναστών (4%), ασφάλειας στη μετακίνηση των μαθητών και η φύλαξη των σχολείων (12%), η ενημέρωση των δημοτών(7%) κ.ά.
     Σημαντικό εργαλείο για το πρόγραμμα Μερική Απασχόληση είναι η διαδικτυακή πύλη www.meriki.gr, που θα αποτελέσει το σημείο ενημέρωσης του Υπουργείου προς τους πολίτες και επίσης κόμβο συνεργασίας των Δήμων με τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών. Παράλληλα, λειτουργεί ήδη πιλοτικά και Υπηρεσία Αυτόματης Φωνητικής Ενημέρωσης, στον αριθμό 210-3744222.

Πηγή:"www.diorismos.gr"

 

aggelies
ergasia
 
chios
chios
 
 kepea
 
 
 

Η ιστοσελίδα chiosjobs.gr ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Copyright © 2012 - Π.Ε.Χίου - Redesigned by Tetteris Michael